+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Otvara se Kol centar, rad kafića ograničava se do 20 sati

Otvara se Kol centar, rad kafića ograničava se do 20 sati

U Gradskoj upravi otvara se call centar sa 24-ro časovnim dežurstvom, čiji je cilj informisanje najstarijih sugrađana o načinima i pružanju pomoći u vanrednom stanju. Brojevi telefona su 037/446-446 i 066/446-446. Stariji sugrađani mogu da se obrate za pomoć predstavnicima u svojoj mesnoj zajednici. Na građane se apeluje da ne prave zalihe

Ovo je jedna od odluka koje su donete na poslednjem sastanku gradskog Štaba za vanredne sitaucije i stručno-operativnih timova.

Odlučeno je i da se rad ugostiteljskih objekata i lokala ograniči na vreme od 8:00 do 20:00 sati, a insekcijski nadzor vršiće Komunalna milicija i Tržišna inspekcija. Otkazuju se i sve kulturne i sportske manifestacije.

Gradski prevoz danas i sutra funkcioniše po subotnjem redu vožnje. Ukinuti su đački polasci, kao i noćni prevoz, dok će se međugradski saobraćaj u naredna 72 sata odvijati po uobičajenom redu vožnje.

Štab i stručno operativni timovi procenjuju da je snabdevenost tržišta na teritoriji grada dobra i apeluju  na građane da ne prave kućne zalihe. 

Javna preduzeća i ustanove organizovaće svoj proces rada u skladu sa vanrednim stanjem, primenjujući preporuke zaštite zaposlenih i objekata,  a sve informacije bitne za građane iz delokruga rada javnih preduzeća i ustanova, biće objavljivanje na njihovim zvaničnim sajtovima.

Upravnici zgrada za kolektivno stanovanje obavezuju se da sprovode mere pojačane higijene.

U saopštenju sa poslednje sednice Štaba navodi se da će građani će biti kontinuirano obaveštavani o epidemiološkoj situaciji od strane Zavoda za javno zdravlje i podseća da se svi putnici iz međunarodnog saobraćaja koji dolaze sa područja intenzivne transmisije korona virusa, nakon što od graničnog sanitarnog inspektora dobiju rešenje o stavljanju pod zdravstveni nadzor na teritoriji Rasinskog okruga, mogu javiti pripravnom epidemiologu na broj 037/438-794, lokali 20 i 16 do 14:00 časova, ili na brojeve 064/8942-283 i 064/8942282 u periodu od 8 do 22 časova.

N.B.

U Gradskoj upravi otvara se call centar sa 24-ro časovnim dežurstvom, čiji je cilj informisanje najstarijih sugrađana o načinima i pružanju pomoći u vanrednom stanju. Brojevi telefona su 037/446-446 i 066/446-446. Stariji sugrađani mogu da se obrate za pomoć predstavnicima u svojoj mesnoj zajednici. Na građane se apeluje da ne prave zalihe Ovo je jedna od odluka koje su donete na poslednjem sastanku gradskog Štaba za vanredne sitaucije i stručno-operativnih timova. Odlučeno je i da se rad ugostiteljskih objekata i lokala ograniči na vreme od 8:00 do 20:00 sati, a insekcijski nadzor vršiće Komunalna milicija i Tržišna inspekcija. Otkazuju se…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

Uvodi se policijski čas od petka u 17 do ponedeljka u 5 časova

Zabrana kretanja za dane vokenda produžena je i od sada će važiti od petka u 17 časova do ponedeljka u ...

U Kruševcu 67 obolelih od korona virusa, u Okrugu 91 

Korona je do danas potvrđena kod 61 osobe u Kruševcu, u Okrugu  je od tog virusa obolelo 91 lice, a ...

Korona ugrožava opstanak lokalnih medija u Srbiji

Pandemija korona virusa i vanredno stanje uvedeno kao odgovor na epidemiju ozbiljno prete da ugroze opstanak lokalnih medija u Srbiji ...

Socijalna davanja nastavljaju se u vanrednom stanju, moguće podneti zahtev i za nova

Socijalna pomoć se redovno isplaćuje, a oni koji nisu u mogućnosti da ih podignu, mogu ovlastiti srodnika ili osobu od ...

Pred poljoprivrednicima brojni poslovi, na njivu uz potvrdu

Pred ratarima je setva kukuruza, pšenica ulazi u fazu vlatanja i potrebno je obići useve kako bi se proverilo da ...