Okrivljeni za kršenje zdravstvenih propisa pred Sud preko Skajpa

Postavljeno: 03.04.2020

Okrivljeni sa područja Kruševca, protiv kojih se vodi postupak zbog krivičnih dela „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije“ i „prenošenje zaraznih bolesti“, kruševački Osnovni sud će saslušavati preko aplikacije Skajp

To je saopšteno iz ovdašnjeg Osnovnog suda, a takav postupak se sprovodi na osnovu protokola koji je ta institucija potpisala sa Policijskom upravom Kruševac.

Izmedju kruševačkog Osnovnog suda i Policijske uprave zaključen je Protokol koji podrazumeva preduzimanje aktivnosti na zaštiti od širenja korona virusa.

 „U okviru naležnosti suda i policije je preduzimanje mera na smanjivanju broja kontakata okrivljenih sa većim brojem lica i stvari od neophodnih, s obzirom na realnu mogućnost prenošenja i širenja virusa od strane okrivljenih usled vrste krivičnih dela koja im se stavljaju nateret“ navodi predsednik Osnovnog suda u Kruševcu Slobodan Ivanović u saopštenju.

To praktično znači da će se učešće okrivljenog na glavom pretresu obezbediti bez njegovog dovodjenja u zgradu Osnovnog suda odnosno putem tehničkog sredstva za prenos zvuka i slike, aplikacije Skajp, koja je instalirana na računarima u sudnici i odgovarajućoj prostoriji PU Kruševac. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top