Održan jubilarni, 10. Božićni privredni doručak

Postavljeno: 09.01.2023

Svečana sednica Parlamenta privrednika Rasinskog upravnog okruga, odnosno Božićni privredni doručak, održan je u Kruševačkom pozorištu, na kojoj su kompanijama uručene godišnje nagrade za uspešan rad u 2022. godini.

Ovu manifestaciju, otvorila je direktorka kruševačke RPK, Maja Marković, podsetivši da su je pre 10 godina inicirali i pokrenuli Vladika kruševački Gospodin David i tadašnji direktor RPK Predrag Vukićević.

-Privreda Rasinskog okruga beleži stalan rast u svim elementima. U poređenju sa 2014. godinom spoljno  trgovinska razmena je uvećana četiri puta, broj nezaposlenih je znatno manji, a realizovani su brojni investicioni projekti domaćih i stranih kompanija. Stvaranju povoljnog privrednog ambijenta u Rasinskom okrugu doprineo je Bratislav Gašić, sadašnji ministar unutrašnjih poslova, a stabilizaciji rada RPK doprineo je Predrag Vukićević, sadašnji predsednik gradske Skupštine – istakla je direktorka Marković.

Prigodnu Božićnu besedu održao je vladika kruševački, gospodin David, kome je uručeno posebno priznanje RPK Kruševac, za uspešnu višegodišnju saradnju.

Gradonačelnica, Jasmina Palurović, je u ime lokalnih samouprava u Rasinskom okrugu, pozdravila privrednike i podsetila na ostvarene značajne uspehe:

Za prethodnih deset godina Kruševac je ostvario veliki privredni i društveni napredak. Realizovani su brojni infrastrukturni projekti u svim oblastima privrede i društvenog života. Najvažniji su: završetak izgradnje sistema za vodosnabdevanje “Ćelije”, investiranje u Fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnja Aerodroma Rosulje, a u toku godine biće završen Moravski koridor od Pojata do Kruševca. Brojni strani i domaći investitori su izgradili i proširili postojeće proizvodne kapacitete, a ostvarena je izuzetna saradnja sa resornim ministarstvima i Vladom Srbije u celini.

Kao i svake godine do sada dodeljene su nagrade – povelje i zlatnici kompanijama za ostvarene poslovne rezultate u prethodnoj godini.

Nagradu za doprinos razvoju lokalne zajednice dobila je Televizija Plus, a istu je primio vlasnik i direktor Vladan Gašić, kao društveno – odgovorni menadžer.

Nagrada za doprinos razvoju preduzetništva uručena je  kompaniji IC Sistems Automatika iz Kruševca, koja se bavi industrijskom automatizacijom, upravljanjem industrijskim procesima i uslugama tehničkog održavanja.

Nagrada za doprinos razvoju turizma predata je Vinariji „Budimir“ iz Aleksandrovca za uspešno poslovanje i osvajanje novih vrsta vina.

Nagrada za uspešno izvozno preduzeće uručena je Trajal korporaciji, na čelu sa generalnim direktorom Milošem Nenezićem.

Kompanija „Rubin“, proizvođač i trgovac grožđem i vinom, alkoholnim i bezalkoholnim pićima, dobitnik je nagrade za unapređenje kvaliteta proizvoda.

Ove godine je ustanovljeno posebno i najznačajnije priznanje „Ličnost decenije“, čiji je dobitnik predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kojem će nagrada biti naknadno uručena.

U obrazloženju za ovo najviše priznanje RPK Kruševac navodi da je u poslednjih deset godina ostvaren ekonomski prosperitet Srbije, veće zapošljavanje, rast plata i penzija i briga o mladima.

U ime slavodobitnika zahvalio se generalni direktor „Rubina“ Zoran Bekrić, a u kulturno umetničkom programu nastupile su profesorke Muzičke škole „Stevan Hristić“ Miljana Petrović i Antonina Vukašinović, kao i Crkveni hor „Sveti knez Lazar“, kojim je dirigovala Ružica Veškovac.

Ž. Milenković

Foto: www.krusevac.ls.gov.rs

 

Ostale vesti

back-to-top