Objavljen poziv za predloge za najbolje sportiste i ekipe u Kruševcu

Postavljeno: 08.12.2022

Sportski savez Kruševac raspisao je javni poziv za podnošenje aplikacija za dodelu priznanja najuspešnijim sportistima, sportskim ekipama i sportskim radnicima u Kruševcu u ovoj godini. Prijave se podnose do 15. decembra do 15 časova.

Godišnja priznanja biće dodeljena najuspešnijim sportistima, i to u kategorijama pionira i pionirki, kadeta i kadetkinja, juniora i juniorki, seniora i seniorki. Takođe, ovim priznanjem biće odlikovan najuspešniji trener, kao i najbolja seniorska i mlada ekipa.

Pored godišnjih priznanja, dodeljuju se posebna priznanja i nagrada za životno delo u sportu.

U okviru posebnih priznanja odlikovaće se najuspešniji u kategorijama sportista sa invaliditetom i sportista osoba sa posebnim potrebama (Specijalna Olimpijada Srbije). Posebno priznanje biće odano i najuspešnijem sportskom radniku.

Podnosioci predloga mogu biti sportske organizacije, granski sportski savezi i sportski radnici čije je sedište ili adresa prebivališta na teritoriji grada Kruševca.

Da bi neko bio predložen, treba da je državljanin Srbije, da je takmičar u individualnom ili kolektivnom sportu nacionalnih granskih saveza, da je član sportske organizacije čije je sedište na teritoriji Kruševca.

Dodela priznanja „najuspešniji sportski radnik“ donosi se na osnovu ostvarenog doprinosa u razvoju, promociji, afirmaciji i popularizaciji sporta u Kruševcu i Srbiji.

Nagrada za životno delo može biti dodeljena pojedincima koji su u periodu aktivnog takmičenja postigli vrhunske sportske rezultate, kako na međunarodnom, tako i na domaćim takmičenjima, bilo pojedinačno ili u okviru ekipe za koju su nastupali, a posle prestanka aktivnog takmičenja proveli najmanje 20 godina kao sportski radnici u organizacijama, ili organima sporta grada Kruševca.

Dobitnici nagrade za životni rad i delo mogu biti i sportski radnici koji su najmanje u periodu od 30 godina aktivno delovali u sportskim organizacijama grada Kruševca i na taj način značajno doprineli razvoju, unapređenju i omasovljavanju sporta u Kruševcu, zatim stručnjaci u sportu ( treneri, selektori, lekari sportske medicine) koji su proveli najmanje 20 godina rada u sportskim organizacijama i organima grada Kruševca i ostvarili izuzetno značajne i zapažene rezultate.

Treba reći da za nagradu za životno delo Sportskog saveza grada Kruševca ne mogu konkurisati mlađi od 55 godina starosti.

Sportske organizacije, koje pretenduju da budu nagrađene, moraju biti registrovane u skladu sa zakonom, odnosno upisane u nacionalnu evidenciju, potrebno je da imaju sedište na teritoriji Kruševca, kao i da nisu u postupku likvidacije, stečaja i pod privremenom zabranom obavljanja delatnosti. Da bi sportska organizacija bila u mogućnosti da se odazove ovom javnom pozivu, pored navedenih uslova, treba i da je član nacionalnog granskog sportskog saveza.

Nominovani kandidati moraju imati ostvarene sportske rezultate na zvaničnim međunarodnim republičkim i regionalnim takmičenjima u 2022. godini.

Pod zvaničnim međunarodnim sportskim takmičenjima podrazumevaju se Olimpijske igre, Svetska Prvenstva, Evropska prvenstva, Univerzijada, Mediteranske igre, Balkansko prvenstvo. Pod zvaničnim republičkim i regionalnim sportskim takmičenjima podrazumeva se Prvenstvo Republike Srbije i Prvenstvo regiona centralne Srbije.

Više o načinu prijavljivanja i popunjavanju aplikacionog obrasca može se saznati na zvaničnom sajtu Sportskog saveza grada Kruševca www.ssgks.rs , a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti preko kontakt telefona SSGŠ: 037/ 492-304.

Popunjen aplikacioni obrazac sa prilozima ( dokazima o ostvarenim takmičarskim rezultatima iz 2022. godine) dostavljaju se elektronski na zvaničnu imejl-adresu Sportskog saveza grada Kruševca: [email protected], ili lično u prostorijama Sportskog saveza grada Kruševca na adresu: ulica Nikole Tesle br. 14 (zatvoreni plivački bazeni).

V.M.

Ostale vesti

back-to-top