Obilazak radova na sanaciji klizišta

Postavljeno: 20.10.2023

Jasmina Palurović, gradonačelnik Grada Kruševca, obišla je radove na sanaciji klizišta u Velikoj Kruševici zajedno sa svojim saradnicima: Predragom Vukićevićem, predsednikom Skupštine grada Kruševca; Aleksandrom Jovanovićem, zamenikom gradonačelnika; Vladimirom Petrovićem, pomoćnikom gradonačelnika i Goranom Milićem, šefom Službe mesnih zajednica. Obilasku je prisustvovao Zoran Tomić, narodni poslanik.

Gradonačelnica Jasmina Palurović je izjavila da je Grad Kruševac iz budžeta izdvojio oko 35 miliona dinara za 1. fazu radova na sanaciji klizišta. Projektnu dokumentaciju je izradilo JP za urbanizam i projektovanje, a izvođač radova je „Metalplast Pavlović“ doo Blace.


Svetislav Bošković, predsednik Saveta MZ se, u ime meštana, zahvalio Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima za sanaciju klizišta. Podsetio je da je 30 kuća bilo ugroženo ovim klizištem.

U Velikoj Kruševici su radovi na sanaciji klizišta počeli u maju ove godine, izbetonirano je 10 šipova prečnika 80 cm, postavljanje oplate i armature, a izbetonirani su i zidovi kanala i urađena podna ploča.

Radovi na sanaciji klizišta se izvode u okviru ugovorenog roka.

Izvor: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top