Novogodišnja akcija Treće dete

Postavljeno: 29.12.2022

U Mozaik sali Gradske uprave održana je 71.akcija „ Treće dete“ u organizaciji Gradske uprave i Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike Grada Kruševca. Generalni pokrovitelj i donator je Grad, a roditeljima koji imaju troje, četvoro ili petoro dece su uručene poklon čestitke od 10 000 dinara.

Gradonačelnica Jasmina Palurović je podsetila da se akcija „Treće dete“ tradicionalno održava dva puta godišnje, duži niz godina ( uoči Vidovdana i Dana grada ).

-Želimo da na simboličan način pomognemo porodicama sa više dece i ohrabrimo ih na njihovom putu na kome su roditeljstvo i brigu o deci stavili na prvo životno mesto. Grad Kruševac kontinuirano povećava iznose iz budžeta, namenjene pospešivanju populacione politike kao što su: sredstva obezbeđena za decu rođenu 1.januara, sve novorođene bebe, akciju „Treće dete“, vantelesnu oplodnju..

Predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike grada Kruševca Ivan Mijailović izjavio je da je problem nataliteta prioritetan i na nivou države i da su mnogi akteri uključeni u njegovo rešavanje.

-Naši kapaciteti usmereni su na investicije i stvaranje što boljih uslova za život građana i time za opredeljenje mladih roditelja za što više dece i ostanak u rodnom gradu.

Inače, u Kruševcu je rođeno 64 – oro dece u periodu od 15.juna do 15.12. ove godine, a za ove namene izdvojeno je ukupno 640 000 dinara.

Foto i info: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top