Novim ukrasima do malo optimizma u vreme korone?

Postavljeno: 10.12.2020

Novogodišnja rasveta u Kruševcu ove godine je obogaćena sa dosta novih elemenata, poput vozića, Deda Mraza i različitih dvoraca, okićeno je više ulica nego prošle godine, a ukrasi se postavljaju i u petnaestak sela. Za novogodišnju rasvetu je, kako je za KruševacGrad rečeno u ovdašnjem Javnom komunalno preduzeću, izdvojeno 24 miliona dinara iz gradskog budžeta

– Ukrasi će zasvetleti 15. decembra. Potrudili smo se da, bez obzira na to kakva je situacija oko nas, sugrađanima, a posebno najmlađima, makar na ovaj način priredimo radost. Igraonice su zatvorene, treninzi se ne održavaju, jedino su moguće neke aktivnosti na otvorenom i želeli smo da ih ovako obradujemo – rekla je za KruševacGrad direktorka JKP Kruševac Snežana Radojković.

Novogodišnjom rasvetom ove godine je obuhvaćeno nekoliko novih ulica jer je izmenjen režim saobraćaja u centru grada. Okićene su i Železnička, Ulica Ratomira Hercega, dodatne ulice na Bagdali, u Pejtonu. Nisu izostavljena, kako je napomenula, ni seoska područja, a rasveta je stigla do onih mesnih zajednica koje su se izjasnile da to žele.

– Sela će još uvek kite, to će biti završeno do 20. decembra. Rasveta se postavlja u petnestak sela među kojima su Šiljegovac, Kaonik, Mudrakovac, Jasika, Čitluk, Pepeljevac, Zdravinje, Ribare – navela je ona.

Za novogodišnju rasvetu je, prema njenim rečima, u ovogodišnjem budžetu Grada bilo planirano 24 miliona dinara, a javna nabavka je, kako je kazala, pokrenuta mnogo pre nego što se desila epidemije korone.

– Cela Evropa i svet su u opsadi zbog korone, ali su svi okitili gradove kako bi pružili malo zadovoljstva i optimizma ljudima. Neprimerena su pitanja da li je trebalo trošiti novac na rasvetu pogotovu jer je javna nabavka je pokrenuta pre korone, a takodje je, zaista, potrebno ljudima pružiti malo radosti – kazala je ona.

Postojećim novogodišnjim figurama ove godine su se pridružili vozić, postavljen kod aviona, dvorac na Kosturnici, karusel u Pionirskom parku, kristalni dvorac ispred Doma omladine, snežna kraljica i još dekorativnih elemenata u parkovima i na trgovima.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top