+381 64 812 51 81
Naslovna » Društvo » Novi kreveti i oprema za Gerontološki

Novi kreveti i oprema za Gerontološki

Kruševački Gerontološki centar dobio je na poklon 70 kreveta, dušeka i natkasni, dva EKG aparata za praćenje vitalnih funkcija  i jedan ultra zvučni aparat. Donaciju su danas simbolično uručili ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zoran Djordjević i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je uz Klub privrednika Kruševca jedan od darodavaca

Radnici kruševačkog Gerontološkog centra dočekali su goste u dvorištu ustanove zbog mera zaštite od korona virusa, koje su u toj ustanovi i dalje na snazi, a resorni ministar Zoran Djordjević je, obraćajući im se, kazao da je sistem socijalnSe zaštite u prethodnom veoma izazovnom periodu pokazao spremnost da odgovori. 

– Spasili smo živote korisnicima, a negovateljice, koje naviše brinu i koje rade najteže poslove, postale su vidljivije. Predsednik Srbije je za njih rekao da zaslužuju veću platu kao i da one koje već po 12 godina rade na odredjeno ili na privremeno povremenim poslovima treba da dobiju stalno zaposlenje – kazao je Djordjević. 

On je podsetio da je u Srbiji na korona virus bilo pozitivno 546 korisnika iz 303 ustanove, od ukupno 22 hiljade korisnika svih takvih ustanva u Srbiji, a da je 73 preminulo. Napomenuo je da, kada bi se gledalo propocionalno u odnosu na Sloveniju u kojoj je polovina korisnika gerontoloških centara bila zaražena ili je preminula, u Srbiji trebalo dabude oko 11 hiljada takvih slučajeva. 

Reakciju kruševačkog Gerontološkog, kao i ostalih ustanova socijalne zaštite, osim nekoliko izuzetaka, je pohvalio.

– Ovi ljudi su se danonoćno borili, po 15 dana bili ovde, nisu ni za Uskrs bili sa svojim porodicama. Kada se virus pojavio u ustanovi oni su za dan organizovali prevoz pacijenata kako bi im spasili živote – podsetio je Đorđević. 

Bivši gradonačelnik Kruševca i aktuelni direktor BIA Bratislav Gašić, koji je dogadjaju prisustvao kao jedan od donatora opreme, kazao je da je došao da iskaže zahvalnost zasposlenima u Gerontološkom „za preko tri meseca borbe rada i odricanje kako bi životi 178 štićenika bili sačuvani“. 

Kruševac je, prema njegovoj oceni, dobro reagovao u borni protiv korona virusa, jer su sve službe radile zajednički i pokazana je velika solidarnost.  

U kruševačkom Gerontološkom centru, u kome je od korone bilo obolelo 49 štićenika i 18 zaposlenih, mere zaštite se i dalje sprovode, s tim što od 1. juna zaposleni nakon završenog rada idu kući, dok su u prethodnom periodu bili na petnaestodnevnim smenama. Direktorka Jelena Mijailović je novinarima danas kazala da su svi korisnici i zaposleni dobrog opšteg stanja, a prema ranijoj informaciji svi oboleli korisnici su nakon izlečenja iz kovod bolnica vraćeni u ustanovu. 

Da je prethodni period bio veoma izazovan potvrdio je i glavni tehničar Miloš Mihajlović (32).

– Sada je malo lakše, najgori dani su za nama. Bilo je teško od samog starta, ali smo uspeli da se izborimao, da korisnike zbrinemo kako treba. Najteži trenutak je bio kada smo počeli da radimo preventivno testiranje i kada su počeli da stižu pozitivni nalazi. To nismo očekivali jer smo od 3. marta sprovodili mere, merili temperature na 4 sata, zabranili ulaz srodnika i izlazak korisnika – kaže on.

J.B. 

Kruševački Gerontološki centar dobio je na poklon 70 kreveta, dušeka i natkasni, dva EKG aparata za praćenje vitalnih funkcija  i jedan ultra zvučni aparat. Donaciju su danas simbolično uručili ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Zoran Djordjević i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić, koji je uz Klub privrednika Kruševca jedan od darodavaca Radnici kruševačkog Gerontološkog centra dočekali su goste u dvorištu ustanove zbog mera zaštite od korona virusa, koje su u toj ustanovi i dalje na snazi, a resorni ministar Zoran Djordjević je, obraćajući im se, kazao da je sistem socijalnSe zaštite u prethodnom veoma izazovnom periodu pokazao spremnost…

Review Overview

Rejting korisnika Budite prvi !
x

Proveri i

FK Trajal pred gostovanje Loznici: Protivnik za respekt, borićemo se!

U 19. kolu Prve lige Srbije Trajal u subotu gostuje Loznici koja je istakla kandidaturu za sam vrh tabele. – ...

I dalje veliki broj novoobolelih

Tokom protekla 24 sata u Rasinskom okrugu virus korona potvrđen je kod 135 pacijenata. Broj novozaraženih u Kruševcu je 79, ...

SSP zahteva da vlast ispuni obećanje i renovira školu u Parunovcu

– Zahtevam od lokalne vlasti da konačno krene sa dugo najavljivanom rekonstrukcijom OŠ „Vladislav Savić Jan“ u Parunovcu, pozivam gradonačelnicu ...

Svetosavski đaci: Danilo Grujić, OŠ „Vuk Karadžić“

Pored zapaženih rezultata na brojnim takmičenjima učenik osmog razreda Danilo Grujić pokazao je veliko interesovanje i za bavljenje naukom te ...

Brus: veliki požar na otvorenom

Dve hektara niskog rastinja i suve trave goreli su u naseljenom mestu Čokotar kod Brusa u požaru koji je izbio ...