Nove cene i novi režim parkiranja po zonama

Postavljeno: 08.07.2021

U šest ulica u užem gradskom jezgru promenjena je zona naplate, one su iz žute prešle u ekstra zonu i umesto dosadašnjih 40, cena parkiranja u tim ulicama biće 60, odnosno, 100 dinara u drugom satu. Istovremeno, snižene su mesečne karte za parkiranje u javnim garažama i na ulicama, a jeftiniji je i parking prostor ispred Dečjeg dispanzera

Zbog biciklističkih staza koje su postavljene u Vidovdanskoj ulici, na potezu od Pozorišta do SUP-a, ukinuto je oko 50 parking mesta. Istovremeno, u delu te ulice, na potezu od Lomine do Birčaninove promenjena je zona naplate parkiranja, iz žute u eksta zonu.

– Na tom potezu parkiranje umesto 40 sada košta 60 dinara, u drugom satu 100, dok je ostatak te ulice ostao u žutoj zoni . Zona parkiranja iz žute u ekstra promenjena je i u Gazimestanskoj, Topličinoj i Dositejevoj ulici, na Trgu fonatne i Trgu despota Stefana – kaže Mladen Vesković iz Službe parkiranja kruševačkog Poslovnog centra.

Od 1.jula, na uličnom parkiralištu, uvedena je i nova, zelena zona.

– Zbog specifičnosti lokacije, na uličnom parkingu kod Dečjeg dispanzera snižena je cena parkiranja. Umesto dosadašnjih 35 dinara po satu, parkiranje na ovo lokaciji od sada košta deset dinara u prvom satu, 25 u drugom , a 35 tek u trećem satu – navodi Vesković.

Snižene su i cene mesečnih karata za ulično parkiranje, a zbog građani koji nemaju prebivalište ili nisu zaposleni u zoni naplate parkiranja, uvedena je i nova kategorija mesečnih korisnika.

– Za zaposlene u zonama parkiranja mesečna karta snižena je sa 1.400 na 1.000 dinara, a od sada te karte mogu kupiti i oni koji nisu zaposleni u zoni parkiranja, po ceni koja je za 500 dinara veća – navodi nap sagovornik.

Od ovog meseca, znatno su niže i cene parkiranja u javnim garažama. Mesečna karta za fizička lica snižena je sa 3.900 na 1.500 dinara, za pravna lica sa 6.000 na 2.500 dinara.

Takođe, od 1.jula niža je i cena parkiranja po satu, odnosno, prvi i svaki sledeći sat parkiranja sada košta 40 dinara, dok je ranije samo početni sat iznosio 40 a svaki sledeći 50 dinara. Na posebno parkiralištu kod Hale sportova, cena parkiranja naplaćuje se kao u žutoj zoni, odnosno, 40 dinara po satu.

D.P.


Ulice po zonama

EKSTRA ZONA (crvena)
Vidovdanska, Gazimestanska, Dositejeva, Nemanjina, Topličina, Trg despota Stefana,
Trg fontana

I ZONA (žuta)
Balkanska, Birčaninova, Bosanska, Brijanova, Veselina Nikolića, Vidovdanska, Vladetina, Gazimestanski trg, Drinčićeva, Dušanova, Iločki trg, Jug Bogdanova, Jugovićeva, Kajmakčalanska, Konstantina Filosofa, Kosančićeva, Kosovska, Lomina, Nemanjina, Nikole Tesle, Obilićeva, Poručnika Božidara, Prizrenska, Puškinova, Stanislava Biničkog, Stevana Sinđelića, Takovska, Tanasaka Rajića, Ćirila i Metodija , Hajduk Veljkova, Cara Lazara, Čolak Antina, Čupićeva, Šumatovačka.

II ZONA (zelena)
Kosovska

Ostale vesti

Komentari

  1. Krusevac radi, Savrane se gradi kaže:

    Malo je ovo. Treba uvesti naplatu ulaska u uzi i siri centar. Onakve ofarbane i betonirane lepote se ne mogu videti za dzabe, a treba to i finansirati!

  2. Hvala, znate vec kome kaže:

    Ova cena parkiranja od 60 dinara za prvi sat, a 100 za drugi sat parkiranja ne postoji ni u jednom gradu u Srbiji, cak ni u Beogradu! Verovatno su u Krusevcu vece plate i zive bogatiji gradjani…

2 thoughts on “Nove cene i novi režim parkiranja po zonama

Comments are closed.

back-to-top