Kruševački bend Džon Vejn objavio spot za pesmu „Tačka u vremenu“ (VIDEO)

Postavljeno: 07.07.2021

Sastav Džon Vejn nedavno je ekranizovao pesmu “Tačka u vremenu” koja je uvertira za njihov predstojeći album koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine. Autor teksta je Miljan Marković, frontmen, dok muziku, produkciju i miks potpisuje ceo bend

– „Tačka u vremenu“ govori o stvarima koje ne prolaze, koje iako su se završile traju večno, zbog tog nečeg višeg što ga je činilo jedinstvenim i neponovljivim, onim nedokučivim što ostaje, onim što će obitavati u nama do kraja – kaže frontmen benda Miljan Marković.

Pop-rok sastav Džon Vejn svoj prvi album sa deset pesama “Tračak svetla” objavio je 2016. u izdanju TIOLI Recordsa. Nakon toga 2019. godine objavio je singl “Iza bedema (ona ne veruje rečima)”. Iste godine bendu se pridružuje gitarista Stefan Mijajlović, a bend počinje rad na novim pesmama.

– Imamo devet novih pesama, pored toga imamo još nekoliko pesama koje čuvamo za sledeći album, pošto se žanrovski ne uklapaju u ovaj. Sada pre svega želimo završimo produkciju albuma i da polako krenemo sa svirkama kako bismo što bolje ispromovisali novi album. Trudimo se da ostanemo u našem fazonu bez obzira na to u kom pravcu se kreće današnja muzika – ističe gitarista Stefan Mijajlović.

Da bend od samog početka odbija da se prepusti modnom talasu u muzici potvrđuje i klavijaturista Dejan Stanković.

– Od prvog dana, od prvog zajednički odsviranog tona, ovaj bend stvara muziku koju bi mi i inače voleli da čujemo na radiju, stvari kojih se nećemo stideti za 10 ili 20 godina. Čvrsto se držimo devize da kvalitetni tekstovi i dobra svirka jesu jedini način da u tome uspemo. Znam da zvuči prilično donkihotovski, ali mi verujemo da je taj teži put za nas u suštini lakši, i da je to jedini pošten način. Na novom albumu podigli smo zahteve na neki viši nivo, verujemo da će ljubitelji dobrog zvuka uživati – napominje on.

Dodaje i da je kruševačka rok scena ogledalo situacije u muzici na prostoru cele Srbije gde nema mesta da novi, neafirmisani bendovi predstave svoju muziku.

– U Kruševcu postoje i rade neki bendovi, ali su oni gotovo nevidljivi u medijima. Promocije pesama su skupe pa se sve svelo na YouTube i slične platforme. Moda izdavanja pojedinačnih pesama je u jeku, tome su se gotovo svi prilagodili, ali mi se držimo staromodnog izdavanja albuma jer ne stvaramo muziku za jedan dan ili jedno leto. Trudimo se da naše pesme ostanu, pa ni ne pokušavamo da se uklopimo u neke nove stilske, modne trendove. Mislimo da je to jedini, i pravi način za promociju nove rok muzike – objašnjava klavijaturista Dejan Stanković.

Pesma „Tačka u vremenu“ snimana je u studiju „Piranha“, dok je spot sniman u Kruševačkom pozorištu i u Studiju „Košnica“. Pored članova benda u spotu se pojavljuje i Milica Mirković.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=OxDiOFbb_48&ab_channel=JOHNWAYNEMUSIC

D. M.

Ostale vesti

back-to-top