Nenad Popović: Kosovo će uvek biti srpsko

Postavljeno: 25.12.2015

Predsednik Srpske narodne partije, Nenad Popović, rekao je večeras u Kruševcu da „nikada niko u Srbiji neće potpisati nikakav obavezujući sporazum sa Kosovom“, te da je „Kosovo bilo, jeste i biće samo deo Srbije“.

Reagujući na izjavu ambasadora SAD, Majkla Kirbija da će Srbija na kraju pregovaračkog procesa morati da dozvoli da Kosovo postane članica Ujedinjenih nacija, Popović je rekao da „srpski narod nikada neće dozvoliti da Kosovo postane nezavisna država“.

Ono može da bude ovako lažna država uz podršku velikih sila, ali to je uvek privremeno. Bilo je Kosovo okupirano i od mnogo većih sila u istoriji pa je opet postalo slobodno i ostalo je samo ono što je bilo uvek i kako će biti u budućnosti – srpsko – rekao je Nenad Popović na stranačkoj tribini u Kruševcu na kojoj je predstavljen politički i ekonomski program stranke za predstojeće lokalne izbore.

Popović je rekao i da je u rukovodstvo SNP došlo u Kruševac da da podršku Gradskom odboru i ljudima koji su „prepoznati u gradu kao oni koji drže svoju reč, koji ono što obećaju i završe“.

SNP će, naglasio je on, težište u izbornoj kampanji za lokalne, a možda i republičke izbore staviti na ono što je danas najvažnije u Srbiji, a to je zapošljavanje.

-Danas je u Srbiji nezaposlenost na najvišem nivou, vlast se zadužuje svaki mesec, za ovih nekoliko godina smo se zadužili kao u prethodnih sedam ili osam. To su veliki problemi koji moraju da se rešavaju – istakao je Popović i ocenio da u Srbiji nije iskorišćen najvažniji potencijal koji Zemlja ima, a to je tržište Ruske federacije kome, kako je naveo, teže sve zemlje Evropske unije.

Oni svi teže da idu na tržište Ruske federacije, a Srbija je danas jedina zemlja u Evropi koja može slobodno sve poljoprivredne i prehrambene proizvode da izvoti u Rusiju i to bez carina. I to je velika šansa. To je šansa sa kojom možemo da privučemo strane investitore, pre svega iz EU i Amerike, da dođu, da proizvode ovde i sve te proizvode da izvoze bez carina u Rusku federaciju. To su nova radna mesta, to je rast životnog standarda, to je penzioneru veća penzija.

Popović je dodao da će se SNP zalagati da se pri Vladi Republike Srbije otvori Kancelarija za saradnju sa Ruskom federacijom, koja bi pomagala privrednicima da što lakše dođu do krajnjeg kupca na „ovom najvećem evropskom tržištu“.

Po Popovićevim rečima, država se ne zalaže za to. – Država ne pomaže poljoprivrednicima i prehrambenim proizvođačima da bolje izvoze u Rusiju. Oni su opterećeni najskupljim kreditima u regionu, a imaju najniže subvencije u regionu. To mora da se promeni – zaključio je on, dodajući da se u svim budžetima Srbije u poslednjih osam godina smanjivao iznos opredeljen za poljoprivredu, te da je tako i sa nedavno usvojenim budžetom za 2016. godinu.

-Sve subvencije su povećane, jedino su poljoprivredi smanjene, kao da neko hoće da uništi našeg seljaka i da omogući da se ovde prodaju samo proizvodi iz EU – ocenio je Popović i podsetio na, kako je rekao, štetu nanetu Srbiji 2008. godine potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju kada su svi evropski proizvodi počeli da ulaze u Srbiju bez carina.

To nikada nijedna zemlja u istoriji u svetu nije uradila: dati tržište strancima, a ne dobiti za to ništa osim pustih obećanja. Zato je potrebno vratiti veru u domaće proizvođače, podići ponovo preduzetnike. To je naša elita. Preduzetnici, mali privrednici, oni donose nova radna mesta, njih treba podržati – poručio je Popović.

Članovima SNP-a iz Kruševca, ali i gradova Rasinskog okruga, na tribini su govorili i potpredsednik Stranke, Milan Stamatović i predsednik Povereništva u Kruševcu, Aca Ćirković.

SNP-Tribina

Ostale vesti

Komentari

 1. Joca kaže:

  Ako Kosovo Popoviću bude deo Srbije kao što je bilo u prošlosti, a pogotovo koliko je danas, onda bolje reci da odmah počnemo da se mirimo sa time da ga nemamo. A onda ide rečenica koju narod voli da čuje, pa da se čeprkne koji glas. A tek što Rusi jedva čekaju investitore iz EU i SAD ovde da oni proizvode kod nas i navodno prodaju po Rusiji, direktno im kršeći kontrasankcije?! Nebuloze. Ali ovde ne postoji odgovornost za izgovorenu reč.

 2. Мића - Каоник kaže:

  Baš biste da totalno propadnemo ekonomskim vezivanjem sa Rusijom danas kad ona preživljava ekonomski sunovrat. Što ne kažete nešto o slomu rublje? Pa da je tamo u Rusiji ekonomija u uzletu verovatno bi ove desetine hiljada mladih obrazovanih građana Srbije koje svake godine odlaze u najrazvjenije zemlje Evropske unije da tamo žive i rade odlazile u Rusiju. U Rusiju uglavnom odlaze pojedini, baš najsiromašniji radnici kojima pokupe pasoše, rade na crno i neretko završe opljačkani ili čak onako kako smo imali prilike da vidimo u više navrata – sa najgorim ishodom. Rusija mi je draga i volim je, ali ne ona koja je sigurna kuća za Miru i Marka i vezivanje danas za nju značilo bi propast za Srbiju.

 3. RUS kaže:

  neki su se sunovratili mozak a nepamte juce sta je bilo ko nas je bombardovao ako nam je spasavao glavu stavljajuci za sve i svasta veto u UN pa draga gospodo botovi iz rusije se necuje hajka unisti SRBIJU nego nasa braca srbi a evropljani kuda vi stremiti i tekako postuju rusiji i samo nemacka izveze 100 milijardi eura godisnje u rusiju sada kada su pod sankcijama. zato malo manje gledajte u carobnu kutiju jer tamo ne zive mali ljudi.

 4. Марко Расадник kaže:

  Kad već sebe nazivaš „RUS“, red bi bio da ne pišeš komentare kad si toliko nepismen. Ne zaboravi da je Rusija zemlja najvećih pisaca i najbolje književnosti na svetu, te nema smisla da brukaš one koje bi da „braniš“. A o besmislu da su nam „spasavali glave“ najbolje mogu da posvedoče svi oni koji su u ratovima 90-ih izgubili najmilije. Nijedna glava ovde nije spašena „stavljanjem za sve i svašta“ – kako navodiš – veta u UN, već prihvatanjem i potpisivanjem mirovnih sporazuma sa najrazvijenijim državama sveta, sa kojim aje naša nerazumna vlast na štetu pre svega našeg narod i države zaratila. I ne nazivaj „botovima“ neistomišljenike, ružno je to.

4 thoughts on “Nenad Popović: Kosovo će uvek biti srpsko

Comments are closed.

back-to-top