Napredak želi pobedu u derbiju začelja 

Postavljeno: 23.10.2020

U 12. kolu Super lige Srbije, Napredak u nedelju gostuju u Šapcu Mačvi, ekipi na poslednjem mestu sa samo jednom pobedom. Ipak, mesta za opuštanje nema… 

Pre samo par dana odigrao je Napredak Kup utakmicu i pobedom nad ekipom Žarkova izborio osminu finala otvog takmičenja. 

– Bili smo na pravom nivou tek u drugom poluvremenu. U prvo smo ušli tako, kako jesmo, bio je vidljiv i umor od duela sa Radničkim, ali smogli su momci snage, u potpunosti kontrolisali situaciju u nastavku, a mogli smo da postignemo još koji gol. Nikad nije lako preokrenuti rezultat – ocenio je šef stručnog štaba Napretka Goran Stevanović.

Pobeda, međutim, nije jeftino plaćena, jer je tim iz Kruševca ostao bez Mrkića i Raškovića. Napadaču su stradali ligamenti kolena, dok je vezista, zadobio rupturu mišića. Napredak će u Šapcu, u utakmici protiv poslednjeplasirane Mačve, morati da igra bez njih… A igraće – na pobedu!

 – Prezadovoljan sam zalaganjem igrača, usvajaju sve zahteve, počeli smo da radimo i na nekim detaljima, jer ima dosta prostora za usavršavanje. Proučili smo protivnika, kao što su i oni, sigurno, nas. Želim, ne samo protiv Mačve, već i svakog narednog rivala, da mi budemo ti koji će se pitati za rezultat. Da se nametnemo na terenu, a ne da se prilagođavamo. 

Šef struke Mačve, Dragan Aničić, kaže da je Napredak respektabilan protivnik:

– Napredak je samo u poslednjih nekoliko dana angažovao Milunovića, Marjanovića i Lukića – sve iskusne i proverene igrače sa inernacionalnom karijerom. Ako tu dodamo Kostića, Mijića, Lekovića i golmana Ostojića svako ko prati fudbal zna koliko su to kvalitetni igrači. Bez obzira na to, mi smo u poslednje dve utakmice pokazali da možemo da igramo kvalitetno i na ovoj  ćemo uprkos svim problemima koji nam znatno otežavaju rad, dati sve od sebe i nadam se zabeležiti povoljan rezultat.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top