Fudbalerke Napretka pobedom nad Piroćankama osigurale baraž

Postavljeno: 05.05.2024

U sedamnaestom, pretposlednjem kolu Prve lige Srbije fudbalerke Napretka su u Kruševcu pobedili ekipu Radničkog iz Pirota rezultatom 4:0 (1:0) i tako kolo pre kraja osvojili drugo mesto i osigurali utakmice baraža za ulazak u Super ligu Srbije.

Pred ovu utakmicu Stručni štab je imao velike probleme jer nisu mogli da računaju na čak pet standardnih igračica usled povreda i Milicu Poljaković usled suspenzije zbog nagomilanih žutih kartona, ali šansu na ovoj utakmici je dobilo šest super talentovanih mladih fudbalerki iz škole kruševačkog Napretka koje su prava budućnost kruševačkog i srpskog fudbala.

Čarapanke su povele već u 8. minutu a strelac je sve bolja i bolja mlada i brzonoga Selena Sudimac.Što je rezultat do kraja poluvremena ostao samo 1:0 u korist domaće ekipe krivac je golman gošći Iva Lazarević koja čini čuda i brani udarce Napretkovih igračica koje svi već vide u golu.

U drugom poluvremenu Kruševljanke još žešće opsedaju gol Piroćanki i preko dvostrukog strelca Jelene Raičević koja je i najbolji igrač ove utakmice u 50. i 71. minutu  i Suzane Petronijević  u 74. minutu ostvaruju ubedljivu pobedu i vizu za baraž i ulazak u najkvalitetniji rang takmičenja.

Fudbalerke Napretka su druge na tabeli posle ovog kola sa 40 bodova, četiri manje od prvaka Milutinac Zemuna i pet više od trećeplasiranih Lavica iz Dubočice kod koje i gostuju u poslednjem, osamnaestom kolu 11. i 12. maja i ta utakmica je bez ikakvog takmičarskog značaja.

Napredak već može da polako razmišlja o baražu gde ih čeka Vojvodina iz Novog Sada, sedmoplasirana ekipa iz Super lige Srbije. Prva utakmica baraža se igra u Kruševcu 19. maja dok se revanš igra nedelju dana kasnije 25. i 26. maja u Novom Sadu.

Ostale vesti

back-to-top