Nagrade za najbolje na literarnom konkursu Biblioteke

Postavljeno: 17.06.2022

Narodna biblioteka Kruševac tradicionalno je organizovala Vidovdanski literarni konkurs, a dodela nagrada održana je na platou ispred Doma sindikata. 

– Ove godine tema je bila „Knjiga i biblioteka“, jer je u pitanju godišnjica biblioteke, 165 od godina osnivanja Čitališta, 85 godina od osnivanja gradske Biblioteke, 5 godina otkako funkcioniše naša mobilna biblioteka – kazala je Snežana Nenezić, direktorka Narodne biblioteke.

Učesnici literarnog temata bili su učenici kruševačkih osnovnih i srednjih škola te deca iz doma učenika srednjih škola „Pane Đukić Limar“. Ukupno je prijavljeno oko 150 radova, a od toga nagrađeno deset pisanih radova.

– Nagrade su obezbedili Grad Kruševac i Trajal korporacija, tako da očekujemo da se ova naša lepa praksa i u narednom periodu nastavi – rekla je ona.

Komisiju su činili profesori književnosti, bibliotekar savetnik Milica Stevanović, viši bibliotekar Sonja Veljković i magistar Dragana Isailović.
Ovom prilikom nagrađeni su i učesnici kviza „Šta znaš o Kruševcu“.

-Nagrađeno je desetak učenika škola „Jovan Popović“, muzičke škole „Stevan Hristić“ i kruševačke Gimnazije – dodala je Nenezićka.

Ovaj događaj, svojim nastupom, ulepšli su plesni studio „La Luna“ Kruševac i „Immortal Matrix“.

M.S.

Ostale vesti

Komentari

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

back-to-top