Na listi SNS-a za poslanike šestoro iz Rasinskog okruga, Đurićka najbolje pozicionirana

Postavljeno: 17.02.2022

Na listi 250 kandidata za poslanike, koju je Srpska napredna stranka podnela u koaliciji sa još tri političke partije, nalazi se šestoro članova SNS-a iz Rasinskog okruga, od kojih je dvoje iz Kruševca. Među kandidatima nisu dve poslanice iz našeg Okruga, koje su bile u poslednjem sazivu parlamenta, Dragana Barišić iz Kruševca i Ana Pešić iz Ćićevca.

Na izbornoj listi 250 kandidata za narodne poslanike koalicije „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, iz Rasinskog okruga najbolje je pozicionirana Nevena Đurić, koja se nalazi na 18. mestu. Đurićka je bila poslanica u sada raspuštenom sazivu Skupštine, a od novembra prošle godine je potpredsednica Srpske napredne stranke.

Sugrađanin i njen stranački kolega Zoran Tomić je na 91. mestu na listi kandidata za poslanike. On je za poslanika prvi put biran na prethodnim parlamentarnim izborima, u junu 2020. godine. Pre toga, od 2016. do 2020. godine, je bio odbornik u Skupštini Grada Kruševca. Po struci je master ekonomista.

Marija Todorović iz Brusa je na 127. mestu pomenute liste. Ona je, takođe, bila poslanica u sazivu iz 2020. godine. Po struci je diplomirani ekonomista.

Na 152. mestu je Aleksandar Ćirić, diplomirani pravnik iz Trstenika. On je od 2016. do 2020. godine bio predsednik Opštine Trstenik.

Nemanja Pribaković, po struci master inženjer tehnologije, iz sela Venčac u aleksandrovačkoj opštini, nalazi se na 176. mestu na listi kandidata za poslanike, dok je Aleksandar Pavić, diplomirani pravnik iz Varvarina na 213. mestu.

Inače, među 250 kandidata, osim naprednjaka se nalaze i predstavnici Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina te Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Podsetimo da je Srpska napredna stranka prva, 16. februara u 15.00 časova, RIK-u predala listu kandidata za parlamentarne izbore koji se održavaju 3. aprila, a koaliciju „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ potpisima je podržalo više od 58.000 građana.

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je nosilac liste, a prva na listi je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.

J.B.

 

 

Ostale vesti

back-to-top