Mural posvećen Veri Nikolić “niče” na Hali sportova

Postavljeno: 17.02.2022

Proslavljena atletičarka, Kruševljanka Vera Nikolić dobiće mural na Hali sportova. Autorka murala Marija Savić, poznatija pod pseudonimom Komarac, ne krije zadovoljstvo što je baš ona izabrana za oslikavanje lika naše legendarne sugrađanke

-Očekujem da sve završim za najviše sedam dana. Ovo je jedan veliki izazov, skicu smo prenosili ručno i jako mi je drago što sam baš ja u prilici da oslikam Veru Nikolić – objašnjava ona.

Mural je još uvek u fazi izrade. U pitanju je rad na nešto većoj površini, sa detaljima u pozadini čiji se obrisi naziru.

-Za ovaj mural izabran je izuzetan objekat. Dobra je podloga i mural će biti vidljiv. Struktura zida je dobra i meni više odgovara nego kada je zid potpuno ravan- dodaje ona.

Mariju za naš grad vezuju lepe uspomene. Rodom je iz Paraćina, ali je u Kruševcu završila Muzičku školu. Neki od njenih najpoznatijih radova su murali Dragoslavu Mihailoviću u Ćupriji, te mural Dobrilu Nenadiću u Arilju.

Izrada murala deo je projekta „Izuzetne žene Srbije“, koji je pokrenula Ambasada Holandije u saradnji sa KC Grad  u Beogradu i Centrom za ženske studije.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top