Mirela Milojević dobitnica Svetosavske nagrade

Postavljeno: 26.01.2017

Na Svetosavskoj akademiji u Kruševačkom pozorištu Mireli Milojević, profesorki fizičkog u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Veselin Nikolić“ i predsednici Kluba dece sa posebnim potrebama „Palestra“, uručena Svetosavska nagrada

Mirela Milojević

Svetosavska nagrada koju Kulturni centar od 2005.godine dodeljuje za najveća dostignuća u oblasti umetnosti, kulture i nauke za Grad Kruševac, u cilju isticanja i vrednovanja stvaralaca i njihovih doprinosa u razvoju kulture, umetnosti, prosvete i nauke, ove godine pripala je profesorki fizičkog Mireli Milojević.

Odluku o dodeli Svetosavske povelje doneo je Savet za dodelu nagrade koji su činili predstavnici Kulturnog centra i Eparhije kruševačke, direktor Radio televizije Kruševac i prošlogodišnji dobitnik.

Za prestižnu nagradu kandidovano je 12 pojedinaca, a odluka o ovogodišnjoj dobitnici doneta je jednoglasno.

– Potpuno je posvećena poslu koji radi sa punom odgovornošću, teži edukacijama, novim saznanjima i daljim usavršavanje, kako bi njen rad bio bolji i kvalitetniji u radu sa decom i mladima sa posebnim potrebama – navodi se u obrazloženju.

Direktor Kulturnog centra Kruševac, Miroslav Smiljković kazao je da ovogodišnja dobitnica ima fascinantnu radnu biografiju, da je krase humanost i socijalna odgovornost, te da joj svi zajedno dugujemo veliku zahvalnost zbog ljubavi koju posvećuje deci i omladini sa posebnim potrebama.

Dobitnici je nagradu uručio gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović, blagoslov i molitvene želje prisutnima je uputio episkop kruševački David Perović, a na bini su se našli i sportisti Palestre koji su, kako je dobitnica kazala, podjednako zaslužni za ovu nagradu.

– Kao i svaki početak i naš je bio težak, ali su upornost, trud i puno ljubavi dali dobre rezultate u radu. Međutim, moj rad nije samo vežbanje, treniranje i takmičenje. Trudila sam se da vremenom postanemo jedna velika porodica u kojoj nema tajni, da delimo dobro i zlo, da se borimo protiv svih zdravstvenih, ljubavnih i ostalih životnih problema koji muče naše sportiste. Proslavimo zajedno poneki rođendan, izađemo u grad, a prolazak kroz vreme podučava nas da smo predugo živeli jedni uz druge i da moramo da naučimo da živimo jedni za druge – kazala je Mirela Milojević, nakon uručenja nagrade.

Istakla je da je ova nagrada rezultat timskog rada, te da su za nju podjednako zaslužni sportisti Palestre, treneri, volonteri, roditelji, kolege u školi „Veselin Nikolić“, bivši sportski radnici…

– Ova nagrada je razlog za jedan novi optimizam, za neku novi energiju u daljem radu, da trajemo i da se ne predajemo – poručila je ona.

Organizatori Svetosavske akademije su Eparhija kruševačka, Grad Kruševac, Kulturni centar i Kruševačko pozorište.

Ostale vesti

back-to-top