Milan Đuričić: Siguran sam da će Napredak uskoro izaći iz krize

Postavljeno: 06.03.2021

Posle poraza od Rada u Kruševcu i ostavke kompletnog rukovodstva, kriza u kojoj se Napredak nalazi nije više samo rezultatska. Optimisti ipak primećuju da je do kraja prvenstva preostalo još 13 kola i da Napredak i dalje može da sačuva superligaški status. Neophodno je, međutim, taj opstanak izboriti na terenu, a priliku da počne da nadoknađuje propušteno Napredak ima već u ponedeljak

U 26. kolu Super lige Napredak gostuje u Užicu ekipi Zlatibora. Obe ekipe nalaze se u zoni ispadanja. Napredak ima 22 boda i nalazi na 17. mestu, za jedno mesto i bod je bolji od Zlatibora.

– Prate nas pehovi, stvarno je neshvatljivo da na svakoj utakmici stvaramo toliko šansi i promašujemo. Za 25 godina karijere meni se ovo nikad nije desilo, ali i dalje sam uveren da ćemo sačuvati superligaški status. Pravo na optimizam, pre svega, daje mi činjenca da momci rade odlično, da je atmosfera unutar svlačionice izvanredna i smatram da će ova ekipa naći pravi put i kao reka ponornica izaći iz tunela i stići do željenog cilja – kaže šef struke Napretka Milan Đuričić.

Napretkov trener očekuje da klub uskoro izađe iz očigledne krize:

– Kad neko hoće da se izbori za prvo mesto, ali i za opstanak, mora da ima iskusne igrače. Mi ih imamo 14 i ako ne mogu da se izdignu iz ove situacije, onda je problem do nas, jer ljudi iz Uprave kluba su ispoštovali sve što smo želeli. Ubeđen sam da posedujemo kvalitet, verujem i u kvalitet našeg rada i siguran sam da ćemo uskoro izaći iz ove krize.

Važnosti utakmice protiv Zlatibora svestan je i fudbaler Napretka Milan Spremo:

– Idemo u Užice da pobedimo, iako je Zlatibor čvrsta, prava domaćinska ekipa. Moramo od početka da uđemo u utakmicu na pravi način, nametnemo se, jer bodovi su nam preko potrebni.

Pred Napretkom je sve manje opcija. Pobeda protiv Zlatibora bila bi svakako od velikog značaja u borbi za opstanak, a do pozitivnog rezultata Kruševljani će pokušati da dođu u ponedeljak, od 18.05, kada ova utakmica počinje u Užicu.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top