„Merkur“ iz Vrnjačke Banje lansirao novi medicinski program za oporavak kovid bolesnika

Postavljeno: 07.05.2021

Lekari „Merkura“, koristeći iskustva iz kovid-režima, napravili novi program rehabilitacije i oporavka, koji pomaže u rešavanju širokog spektra fizičkih simptoma nakon korone

U periodu koji je obeležila pandemija virusom Covid 19, osim same zaraze, jedan od najvećih problema pacijenata je potpuni oporavak da bi mogli da se vrate u normalni život. Mnogi koji su preležali korona virus, nakon izlečenja su se suočili sa fizičkim, kognitivnim ili mentalnim zdravstvenim problemima, zbog čega im je smanjeno funkcionisanje u aktivnostima svakodnevnog života.

Tim „Merkurovih“ stručnjaka kreirao je dva jedinstvena personalizovana programa u Srbiji, koji imaju za cilj kompletan oporavak osoba koje su preležale Covid 19 i povratak njihovim redovnim životnim i radnim aktivnostima. Post-COVID rehabilitacijai Post–COVID HIPERBARIK rehabilitacija u „Merkuru“ imaju za cilj da u banjskom ambijentu, uz multidsciplinaran medicinski nadzor i personalizovani plan ishrane i terapije, otklone sve fizičke simptome nakon bolničkog lečenja i kućnog oporavka.

Programi su namenjeni svim pacijentima koji su imali pozitivne testove, oporavljaju se nakon Covid-19 i imaju različite simptome:hronični umor, malaksalost i slabost mišića, otežano disanje, kašalj i bol u grudima, bol u zglobovima, glavobolju, anksioznost i depresiju i povećanje telesne mase. Napravljeni sa idejom da se pacijenti oporavljaju najbrže i najbezbedije.

Nakon programa pacijenti ostvaruju unapređenje plućne ventilacije, jačanje imuniteta, poboljšanje periferne cirkulacije, regulaciju sekundarnih bolesti (dijabetes, reumatske bolesti, gojaznost…) i povratak uobičajenim fizičkim i sportskim aktivnostima.
Pored pomenutih benefita, pacijenti na programu HIPERBARIK rehabilitacije leče se udisanjem čistog kiseonika pod pritiskom većim od atmosferskog, koji ide i do 2,8 bara.

Merkurovi stručnjaci tvrde da se na taj način do 20 puta povećava količina fizički rastvorenog kiseonika u krvnoj plazmi i omogućava njegovo brže dopremanje do oštećenih tkiva i ćelija:detoksikacija krvi (u celosti), jačanje imuniteta i opšte blagostanje tela, povećanje memorije za 20 odsto i fizičke sposobnosti za 35 odsto, povećanje snage, energije i izdržljivosti, uklanjanje umora i poboljšanje sna, poboljšanje opšteg zdravlja, oslobađanje stresa i napetosti i usporavanje starenja, zatezanje kože i vraćanje mladalačkog izgleda

„Merkurov“ lekarski tim poručuje: „Zdrav i normalan životni ritam su postali prioritet današnjice, a ovaj program to obezbeđuje i onima koji su tokom pandemije bili najugroženiji“.

Tekst i foto: Ž. M.

Ostale vesti

back-to-top