Obustavljen prijem zahteva za bespovratna sredstva malim i srednjim preduzećima

Postavljeno: 07.05.2021

Ministarstvo privrede Republike Srbije obavestilo je sve zainteresovane da je privremeno obustavljen prijem novih zahteva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške malim i srednjim preduzećima za nabavku opreme u 2021. godini

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, prijem nove dokumentacije je obustavljen zbog velikog broja pristiglih zahteva i procene da će nakon njihove obrade biti utrošena bespovratna sredstva Ministarstva nenjena za ovu podršku sektoru MSP.

Nakon konačne obrade svih zahteva i analize preostalih raspoloživih sredstava, ministarstvo će doneti odluku da li će se program nastaviti.
Inače, Program subvencija MSP za nabavku opreme Ministarstvo privrede sprovodi u u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijama.

Viisina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme na dan 31. decembra 2020. godine i iznosi od milion do pet miliona dinara, a može da čini 25 odsto ukupnih izdvajanja za kupovinu opreme.

Za ove namene Ministarstvo je opredelilo ukupan iznos od 1,55 milijardi dinara.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top