Martovski repertoar Kruševačkog pozorišta

Postavljeno: 01.03.2023

Ovog meseca na repertoaru Kruševačkog pozorišta naći će se mnoštvo predstava za decu i odrasle, a povodom Dana žena, od 3. do 8. marta, JKP u foajeu organizuje tradicionalnu „Osmomartovsku izložbu cveća”.

Martovski repertoar otvoriće predstava „Aladin“, koja će na programu biti u subotu, 4. marta u 12 časova. Rađena je po tekstu Spasoja Ž. Milovanovića, a u režiji, adaptaciji i scenografiji Zorana Lozančića.

U subotu, 11. marta, u terminu od 12 časova, pred mališanima će se naći „Čarobnjak iz Oza”, nastao po motivima Frenka Bauma, a u originalnoj adaptaciji, režiji i scenografiji Zorana Lozančića. Istog dana, u 20 časova, na repertoaru će biti monodrama „Muškarci” Biljane Jocić Savić, koja će biti humanitarnog karaktera.

Predstava „Crveno” na Maloj sceni će se naći 13. i 14. marta u 20 časova. U pitanju je diplomska predstava Nikole Cvetkovića, nastala po tekstu Džona Logana, u režiji Vladimira Popadića.

Pred kruševačkom publikom, 15. i 27. marta u 20 časova će biti odigrana predstava „Duplo golo“, koja je nastala po motivima filma „Do gole kože”, u adaptaciji Jovana Ristića i režiji Nenada Todorovića.

Pozorište „Milivoje Živanovića” iz Požarevca gostovaće 16. marta u 20 časova sa predstavom „Otac”, nastalom po tekstu Augusta Strindberga, a režiju potpisuje Dragana Danda Stojanović.

Dečja predstava „Mala sirena”, po motivima bajke H.K. Andersena, u transpoziciji i režiji Aleksandra Pejakovića predviđena je za 18. mart u 12 sati.

Povodom dana Osnovne škole „Jovan Popović”, 21. marta u 13 časova održaće se Svečana akademija. Uveče, istog dana, na repertoaru je „Heroj nacije” predstava posvećena glumcu Dragoslavu Saviću Safi (1960-2021), rađena po tekstu Ivana M. Lalića, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.

Autorski projekat „Izbiračica 42” Vladimira Popadića odigraće se 22. marta u 20 časova. Nastala je po motivima „Izbiračice” Koste Trifkovića.

Predstava „Za sada je sve ok” pred kruševačkom publikom će se naći 23. marta u 20 časova. U pitanju je autorski projekat Nataše Rajković, Snežane Trišić i glumaca predstave, a u režiji Snežane Trišić.

U subotu, 25. marta na repertoaru su dve predstave, u 12 časova „Ružno pače”, a u 20 časova „Zbogom gospodine Hafman”. Dečja predstava nastala je po motivima bajke H.K. Andersena, tekstu Nataše Ilić, te režiji i scenografiji Zorana Lozančića. Druga predstava rađena je po tekstu Žan-Filipa Dagera, a prevod i režija potpisuje Saša Petronijević.

„Kabare ajde bre” odigraće se u nedelju, 26. marta, u 20 časova. Predstava je nastala po tekstu Jelene Panin, a u režiji Branislava Nedića.

Obeležavanje Dana, te dodela godišnjih nagrada Kruševačkog pozorišta biće 29. marta u 20 časova, kada će biti odigrana predstava „Sile u vazduhu” po tekstu Nebojše Romčevića i režiji Jovane Krstić.

Za kraj meseca, 30. marta u 20 časova, predviđena je predstava „Čudo u Šarganu“, koja je nastala po tekstu Ljubomira Simovića i u režiji Nebojše Bradića.

J.A.

Foto: Kruševačko pozorište

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale vesti

back-to-top