Mala škola lekovitog bilja

Postavljeno: 20.10.2020

Serija radionica o lekovitom bilju i izradi prirodne kozmetike otpočela je danas u prostorijama Regionalne privredne komore u Kruševcu. Radionice su deo projekta „Melisa lekovito carstvo“ koji realizuje Udruženje gradjana „Hemijsko-sapunska laboratorija Melisa“ u saradnji sa Kancelarijom za mlade

– Ovaj projekat namenjen je pre svega mladim osobama, od 15 do 30 godina koje žele da se upoznaju sa lekovitim biljem sa našeg područja, kako se ono upotrebljava i na koji način nam može pomoći u lečenju raznoraznih bolesti – istakao je Miloš Aleksandrić, osnivač Udruženja.

Projekat će biti realizovan kroz deset radionica tokom kojih će se učesnici teorijski i praktično upoznati sa lekovitim biljem kao i sa izradom prirodnih sapuna, krema i parfema.

Udruženje se već pet godina bavi proizvodnjom kozmetike na bazi lekovitog bilja, a proizvode distribuira na sajmovima, izložbama i drugim manifestacijama.

Zbog trenutne epidemiološke situacije radionice će biti realizovane kroz rad sa manjim grupama uz poštovanje svih epidemioloških mera.

D.M.

Ostale vesti

back-to-top