Lepa vest: “Kruška” uprkos epidemiji

Postavljeno: 01.02.2021

Festival predstava za decu “Kruška”, koji Kruševačko pozorište tradicionalno organizuje tokom zimskog raspusta, biće održan i ovog februara. Uprkos epidemiji, ali uz poštovanje propisanih mera zaštite, odnosno sa trećinom popunjenih sedišta, pred najmlađom kruševačkom publikom će se od 12. do 16. februara naći pet predstava

– Tradicionalni festval “Kruška” koji se ove godine održava 13. put igraće se, najverovatnije, u dva terimina, kao i prethodnih godina. Publika će, prema onome što planiramo, moći da pogleda četiri gostujuće i predstavu našeg pozorišta. Repertoar je u pripremi, čim bude definitivan obavestićemo najmlađu publiku – kaže za naš portal predstavnica Kruševačkog pozorišta Svetlana Đurđević.

S obzirom na ta da je zimski raspus zbog epidemije bio ranije nego što je trebalo “Kruška” će biti održana od 12. do 16. januara kada đaci imaju svojevrstan mali raspust, nakon vikenda, 13. i 14 februar, dva su neradna dana, 15. i 16 februar, kada Srbija obeležava Sretenje, odnosno Dan državnosti.

Kruševačko pozorište, inače, svakog vikenda igra predstave za najmlađe uz promotivnu cenu od 150 dinara.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top