Novo izlivanje Južne Morave, put u Đunisu prohodan

Postavljeno: 01.02.2021

Saobraćaj se na putu u Đunisu, ispod podvožnjaka, obavlja jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu putnu signalizaciju, obaveštavaju nadležni

U kruševačkom Odeljenju za vanredne situacije navode da je zbog izlivanja Južne Morave došlo do plavljenja oko 20 hektara poljoprivrednog zemljišta u priobalnom delu i ispod podvožnjaka u Đunisu.

Prema informaciji tamošnje mesne zajednice porodične kuće koje se nalaze u blizini plavljenog područja trenutno nisu ugrožene i nema opasnosti od ulaska vode u njihova dvorišta.

U Kruševcu je, prema podacima nadležnih službi, 29. i 30. januara je palo 18,8 litara kiše po metru kvadratnom nakon čega je došlo do naglog skoka vodostaja Rasine, a probleme u kruševačkim selima su napravili i bujični voodotokovi.

Zahvaljujući čeličnoj sajli sa džakovima i stiroporom, koji su na jezeru Ćelije radnici Vodovoda i ribočuvarske službe Rasina razvukli, juče je sprečen ulazak velike količine otpada u vodozahvat.

Prema jutrošnjim podacima Južna Morava je na 415 centimetara na mernom mestu Mojsinje, odnosno na snazi je redovna odbrana od poplava koja se proglašava na 400 centimetara. Zapadna Morava je u Jasici na 142 centimetra, tu je redovna odbrana od poplava na 355, a vanredna na 430 centimetara.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top