Kruševljani na Dan zaljubljenih dali krv (VIDEO)

Postavljeno: 14.02.2022

Kruševački Crveni krst, u saradnji sa pabom „Kruška“ i bendom „Treća smena“, organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi povodom Dana zaljubljenih, 14. februara. Akcija se sprovodi pod sloganom „Davanje krvi ne boli! Pružite nekom šansu da voli!“, a u okviru nje je 61 Kruševljanin dao krv

Od svoje osamnaeste godine dajem krv na par meseci, ovo je 21 put. Odazovem se svaki put kad sam u mogućnosti, jer krv je dragocena tečnost koju uvek treba dati i zato pozivam i ostale da dođu i budu humani – kaže Vojin Kostić(26), koji je na ovu akciju došao porodično, sa bratom i ocem.

Iz Crvenog krsta kažu da su zadovoljni današnjim odzivom građana.

Danas je krv dala 61 osoba i moram da kažem da je ovo bila jedna uspešna i lepa akcija – kaže Emina Todorović, sekretarka Crvenog krsta.

Svi koji su došli na današnju akciju morali su da prođu kroz redovnu proceduru, popunjavanje upitnika, pregled lekara i na kraju uzimanje krvi. Pošto je akcija organizovana u pabu “Kruška”, dobrovoljni davaoci su uživali u dobroj muzici i okrepili se hranom nakon davanja krvi. Oni koji to nisu stigli da učine, a žele, mogu da dođu na sledeću akciju koju Crveni Krst organizuje u četvrtak, 17. februara, od 8 do 14 časova u prostorijama organizacije (Čolak Antina 36A).

U četvrtak organizujemo redovnu akciju, a planiramo još jednu veliku u okviru obeležavanja Međunarodnog dana žena, koja će biti 3. marta od 8 do 15 časova u restoranu “Lunar” – najavljuje Todorovićka.

M.S.

 

Ostale vesti

back-to-top