Letnji kamp volontera Crvenog krsta

Postavljeno: 12.08.2023

Nakon obilaska Malog Krušinca, zamenik gradonačelnika i predsednik Skupštine posetili su letnji dvodnevni kamp za obuku volontera Crvenog krsta na gazdinstvu „Srbijašume“ u selu Naupare

Predstavnike Grada pozdravila je sekretar Crvenog krsta Kruševac Emina Todorović. „Povećanjem broja volontera jačaju se kapaciteti organizacije, unapređuju znanja, veštine i sposobnosti, a ono što je posebno bitno za mlade ljude je sticanje samopouzdanja, novih prijatelja, druženja…“

Ona je podsetila da ova humanitarna organizacija učestvuje na konkursima Grada, preko kojih dobija određena sredstva za unapređenje kvaliteta rada. Projekat vezan za prevenciju i smanjenje posledica elementarnih nepogoda omogućio je zanavljanje opreme, čiju je montažu danas demonstriralo oko 20 – ak volontera, među kojima ima i novih, pre svega mladih ljudi.

– Crveni krst je upućen i sarađuje sa lokalnom samoupravom u oblasti socijalne zaštite najugroženijeg stanovništva, a iz godine u godinu nivo te saradnje se kreće uzlaznom putanjom. Svoje ativnosti realizuje uz našu podršku i pomoć i mene posebno raduje kad vidim da porodica volontera povećava broj svojih članova – naglasio je zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović.

Svojim brojnim aktivnostima promoviše i grad Kruševac, a najbitnije je da mlada populacija prepoznaje značaj rada Crvenog krsta i dobrovoljno se uključuje u realizaciju akcija.

Osim toga, ono što ostaje i što se ne meri brojem akcija su nova prijateljstva i druženja i negovanje pravih životnih vrednosti, gde je svaki ugrožen pojedinac, u širokoj lepezi humanitarnih aktivnosti koje mu se pružaju, pozicioniran u odnosu na svoje stvarne potrebe.

Izvor: Gradska uprava Kruševac

Ostale vesti

back-to-top