Kraj “korona školske godine”, počeo raspust!

Postavljeno: 22.06.2021

Željno očekivani letnji raspust počeo je danas! Nakon što su se maturanti gimnazija raspustili 25. maja, tri dana kasnije i učenici završnih razreda srednjih stručnih škola, a osmaci pre dve nedelje, od danas su na desetonedeljnoj pauzi i svi ostali đaci

Nakon “korona školske godine”, u kojoj je zbog nepovoljne epidemiološke situacije prvo polugodište najpre skraćeno, a drugo nedugo nakon početka nastavljeno onlajn, utisak je da se ne zna ko se više obradovao raspustu – deca, profesori ili roditelji.

Za deo njih, međutim, školske obaveze se ovde ne završavaju jer osmaci polažu završni ispit od koga im, u velikoj meri, zavisi upis u željenu srednju školu.

Mali maturanti će ponovo u klupe već sutra, 23. juna, kada polažu završni ispit iz srpskog jezika, zatim sledi test iz matematike 24. juna, te kombinovani test 25. juna.

– Očekujemo da testovi danas stignu na punkt u OŠ „Jovan Popović“. Đaci će tokom polaganja morati da nose zaštitne maske – kratko je za KruševacGrad kazao načelnik Školske uprave Zoran Asković.

U nedelju, 27. juna, biće objavljeni preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole, a istog dana je prijem prigovora. Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni 2. jula.

Popunjavanje i predaja liste želja zakazani su za 3. i 4. jul, a objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama za 11. jul.

Završni ispit će u Rasinskom okrugu polagati nešto više od dve hiljade osmaka.

D. M. – J. B.

Ostale vesti

back-to-top