+381 64 812 51 81
Naslovna » Politika » Konstitutivna sednica Skupštine 18. avgusta

Konstitutivna sednica Skupštine 18. avgusta

Konstitutivna sednica gradskog parlamenta u novom sazivu zakazana je za 18. avgust, potvrdio je za kruševacgrad predsednik Skupštine Živojin Miloradović. Na sednici, kojoj će predsedavati najstariji odbornik, biće izabrano novo skupštinsko rukovodstvo i potvrđeni odbornički mandati osvojeni na lokalnim izborima 21. juna

U skladu sa izbornim rokovima koji kažu da aktuelni predsednik Skupštine treba u roku od 15 dana da sazove prvu sednicu novog parlamenta, a da ona mora da se održi u roku od dva meseca od dana proglašenja izbornih rezultata, Živojin Miloradović je danas potpisao poziv za ovo konstitutivno  skupštinsko zasedanje.

Na sednici 18. avgusta tajnim glasanjem će, na predlog novih odbornika biti izabrani predsednik skupštine i njegov zamenik, a Skupština će odlučiti i o postavljenju sekretara ovog zakonodavnog tela. Potom će se, na narednom zasedanju koje se mora održati najkasnije za mesec dana,  birati i izvršni organi grada, odnosno gradonačelnik, koji zatim predlaže svog zamenika i devet članova Gradskog veća. Oni se takođe biraju tajnim glasanjem.

Kandidat za funkciju gradonačelnika još uvek se ne saopštava javno. Ono što se za sada zna jeste da je aktuelna gradonačelnica i nosilac lokalne izborne liste naprednjaka prošla i na izborima za poslanički mandat kao i ostalo troje Kruševljana koji su se našli na parlamentarnoj listi.

U novom skupštinskom sazivu Srpska napredna stranka imaće 52 odbornička mandata, 4 više nego u prethodnom. Njihov doskorašnji koalicioni partner SPS je zajedno sa Jedinstvenom Srbijom  dobio 8 umesto dosadašnjih 12 odborničkih mesta, po četiri odbornika imaće zajednička lista Pokreta obnove kraljevine Srbije i Monarhističkog fronta i lista Metla 2020, dok će dva odbornika imati SNP Nenada Popovića. 

Na pitanje da li će Srpska napredna stranka u Kruševcu, iako ima apsolutnu većinu, ponovo ući u koaliciju sa SPS-om, Miloradović kaže da će se to najverovatnije dogoditi.

–  SPS je sarađuivao sa nama u prošlom sazivu i mi smo neke preliminarne razgovore sa njima već obavili, ali najvišeće zavisiti od toga kako će se pitanje koalicija rešiti na republičkom nivou. Ipak, s obzirom na to da je predsednik najavio široku koaliciju sa svima, verujem da ćemo nastaviti saradnju sa SPS-om.

Ocenjujući rad prethodnog skupštinskog saziva, Miloradović je rekao da je on bio konstruktivan i efikasan, da su donete mnoge važne odluke za razvoj grada i da očekuje da takav bude i novi gradski parlament. 

U gradu se radi i gradi i to svi mogu da vide. Ove godine imamo nikad veći budžet – 4,1 milijardu dinara, a od toga smo čak 37 odsto opredelili za investicije. Tome treba doditi i sredstva koja dolaze sa strane na osnovu projekata i po drugim osnovama, to je praktično još jedan ceo budžet uložen u razvoj grada – naglasio je Miloradović.

Upitan da oceni ekonomsku situaciju u gradu s obzirom na epidemiju, Miloradović je rekao da će biti teško nastaviti ovaj investicioni tempo, ali da računa da je grad ekonomski čvrsto na svojim nogama.

 – Očekujem da će grad uspeti da ostvari planirani budžet i za ovu i za narednu godinu, ali je izvesno da će nam trebati dosta snage da se izborimo i sa epidemijom i sa njenim ekonomskim posledicama – zaključio je Miloradović. 

Konstitutivna sednica gradskog parlamenta u novom sazivu zakazana je za 18. avgust, potvrdio je za kruševacgrad predsednik Skupštine Živojin Miloradović. Na sednici, kojoj će predsedavati najstariji odbornik, biće izabrano novo skupštinsko rukovodstvo i potvrđeni odbornički mandati osvojeni na lokalnim izborima 21. juna U skladu sa izbornim rokovima koji kažu da aktuelni predsednik Skupštine treba u roku od 15 dana da sazove prvu sednicu novog parlamenta, a da ona mora da se održi u roku od dva meseca od dana proglašenja izbornih rezultata, Živojin Miloradović je danas potpisao poziv za ovo konstitutivno  skupštinsko zasedanje. Na sednici 18. avgusta tajnim glasanjem će,…

Review Overview

Rejting korisnika 4.85 ( 4 glasova)
x

Proveri i

I pobedi Napredak

Drvlje i kamenje upućeno fudbalerima kruševačkog superligaša Napretka i njihovim učiteljima, zbog slabih rezultata, urodilo je plodom. Crveno-beli su pobedili ...

Pitali smo stručnjake: Postoji li bezbedan odmor u leto 2020?

Navika da leti odlazimo na odmor, nastala je kod nas u ranom detinjstvu. Da li se možemo odvići od letovanja ...

Kruševački Duel napunio akumulatore u Brzeću 

Mladi fudbaleri kruševačkog Duela, poslednjeg osmog dana priprema u Brzeću , poraženi su u prijateljskom meču od vršnjaka beogradskog Partizana ...

Novak Đoković pomaže obnovu vrtića u Stopanji

Fondacija Novaka Đokovića i opština Trstenik zajedno rekonstruišu obdanište u Stopanji, a kako je predočeno danas prilikom početka radova na ...

Jastrebac pun turista, najviše gostiju iz Niša

Svi smeštajni kapaciteti na Jastrepcu su trenutno popunjeni, a deo gostiju  iskoristio je besplatne vaučere kako bi letnji odmor proveo ...