Kompanija Henkel donirala kruševačkoj bolnici zaštitnu opremu i sredstva za higijenu 

Postavljeno: 07.04.2020

Opštoj bolnici u Kruševcu uručeno je 688 kilograma Merix praškastog deterdženta, 676 kilograma Mer tečnog deterdženta za sudove, kao i 2.000 pamučnih zaštitnih maski, a u narednim danima Henkel će ovoj zdravstvenoj ustanovi isporučiti i 500 vizira, koji su sastavni deo zaštitne opreme medicinskih radnika

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Henkel je sredstva za higijenu i zaštitnu opremu donirao bolnici u Kruševcu kako bi se pacijentima i lekarima omogućili što bolji uslovi, a sve u cilju podrške u borbi protiv korona virusa.

 „Kao odgovorna kompanija znamo da je pomoć u ovakvo teškoj situaciji od velikog značaja i verujemo da će naša donacija Opštoj bolnici u Kruševcu biti podstrek i za druge, jer je svaki vid pomoći trenutno veoma dragocen“, navodi se u saopštenju.

Iz Henkela najavljuju da će i u narednom periodu nastaviti da pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, te da su zdravstvenme ustanove, na kojima je, kako navode, trenutno najveći teret zbog pandemije izazvane virusom COVID-19, svakako na listi prioriteta.

Inače, Henkel Srbija je nedavno podržala i akciju pomoći koju su organizovali Privredna komora Srbije i Grad Beograd za 176 hiljada Beograđana starijih od 65 godina čije su penzije manje od 30 hiljada dinara. Kompanija je tada donirala Crvenom krstu više od 185 tona svojih proizvoda kao pomoć najstarijim sugrađanima koji su u svojim domovima tokom trajanja epidemije. 

Ostale vesti

back-to-top