Karatisti Napretka gvozdenom disciplinom do vrhunskih rezultata

Postavljeno: 20.09.2021

Karatisti kruševačkog Napretka pod dirigentskom palicom velemajstora ovog sporta Žarka Radovanovića Kandija, pripremaju se za ono što ih uskoro očekuje.

Veliki rad, geslo je svojevremeno i selektora državnog kata tima i stručnjaka koji je prvi Lazarevom gradu sa Sunčicom Sibinović doneo svetsku titulu, potkovan znanjem i disciplinom, tako godinama vaspitava članove svog tima.

Dobro je što su svi naši takmičari shvatili da samo velikim radom mogu do uspeha. Razume se, moraju međusobno da se poštuju, ali i rivale na takmičenjima – priča Žarko Radovanović.

Ovih dana Aleksandra Radovanović (18) i Teodora Vujčić(18) pripremaju se za crni pojas.

Ništa mi nije teško.Ovo je sport moje mladosti i života i verujem da ću, pored braon, uspeti na ispitu da osvojim i crni pojas  – tvrdi Radovanovićeva.

Njena drugarica Teodora Vujčić, istog godišta, veruje u uspeh.

Radimo žestoko, upijamo sve ono što naš trener zahteva i znamo da samo tako možemo napred – ističe Vujčićeva.

Na drugom kraju radionice koja fabrikuje karatiste, Ognjen Andrejić, Petar Pavlović i Tadija Božidarević, ekipno prvi na Roda Kupu, a Andrejić i pojednačno na pobedničkom tronu, uvežbavaju trenerove zadatke. Prudružio im se i Mihajlo Vasić, prvak Regiona u katama. Karatisti Napretka grabe krupnim koraćma napred, a želja je da proniknu u sve tajne ovog sporta. Za sada su na dobrom putu.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top