Kako održati sjaj kože lica tokom proleća?

Postavljeno: 24.04.2023

Tokom proleća, nega kože lica može biti ozbiljan izazov jer se temperatura i vlažnost vazduha često menjaju. Ovo može dovesti do isušivanja ili do masnoće kože, što zahteva odgovarajuću negu

Kako bi se koža lica održala hidriranom i zdravom za vreme ovih prolećnih dana, dermatolozi preporučuju korišćenje blagih, hidrantnih sredstava za čišćenje lica, koja neće isušiti kožu. Takođe, važno je upotrebljavati kremu za hidrataciju koja će nahraniti kožu i zadržati njenu vlažnost.

Zbog naglih vremenskih promena koža lica može biti sklonija aknama i iritacijama, zbog povećane proizvodnje sebuma (sastojak koje luče naše lojne žlezde i koji se nalazi svuda na koži, osim na dlanovima i stopalima). Kako bi se sprečila mogućnost pojave akni, preporučuje se korišćenje proizvoda za negu kože koji sadrže salicilnu kiselinu i benzoil peroksid.

Konačno, da bi koža lica održala svoj sjaj i mladoliki izgled, potrebno je piti dovoljno vode kako bi se hidrirala iznutra i izbegavati preteranu upotrebu šminke, koja može zapušiti pore.

Uz upotrebu kvalitetnih preparata, dovoljno sna, mnogo vitamina za kožu i svest o tome koliko koža lica zahteva brige na dnevnom nivou, prolećna hidratacija pružiće vam lep izgled koji će vas učiniti lepšim i zadovoljnijim.

T. Stanković

Ostale vesti

back-to-top