“Južni  vetar“ već pet dana puni bioskopsku salu

Postavljeno: 10.11.2021

Nakon rekordne posete bioskopske publike prilikom prikazivanja  filma „Toma“, kamera našeg fotoaparata zabeležila  je ponovo nesvakidašnju sliku – dugačke redove pred bioskopskom dvoranom pred projekciju filma „Južni vetar 2 – ubrzanje“. Prethodnih dana su sva sedišta u bioskopu Kruševac ponovo rasprodata.

Odavno sala bioskopa Kruševac nije imala toliko posetilaca, čak i uz sve kovid mere koje su broj sedišta prepolovile na 150 po projekciji. Kao nekada – ljubitelji filmske umetnosti strpljivo čekaju pred vratima bioskopa nakon što su na vreme obezbedili mesto. Slika koju je započeo film „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića“, nastavila se kada je u Kruševac, kao i u druge velike filmske dvorane u Srbiji, stigao nastavak filma, a potom i serije „Južni vetar 2, ubrzanje“ reditelja Miloša Avramovića.

Direktorka Kulturnog centra, Violeta Kaplarević rekla je za KruševacGrad da su sve projekcije pune u svim terminima, kao i da pozorišna dvorana, zbog kovid mera, raspolaže sa po 75 mesta u partenu i na galeriji. Kaplatrevićka je, gostujući na lokalnim televizijama izjavila da je prethodno film „Toma“ za oko mesec dana prikazivanja videlo 9206 posetilaca.

Bioskopska turneja „Južnog vetra“ tek je uhvatila zamah. U Kruševcu se prikazuje od 6. novembra, istovremeno ovaj film gledaju ljubitelji filma u svim većim gradovima Srbije. Očekuje se da će ekipa Južnog vetra uživo podzraviti i pokloniti se svojoj publici u Kruševcu 14. novembra.

Inače, film Južni vetar 2: Ubrzanje je srpski kriminalistički film reditelja Miloša Avramovića, po scenariju Petra Mihajlovića i Avramovića. Nastavak je filma Južni Vetar iz 2018. i istoimene TV serije iz 2020. godine.

Snimanje filma počelo je u avgustu prošle godine u Knjaževcu i trajalo je pet nedelja u istočnoj Srbiji, oko dve nedelje u Beogradu i u Hrvatskoj. Premijerno je prikazan 19. jula na Filmskom festivalu u Puli, a prvu projekciju u Srbiji imao je početkom novembra u Kombank dvorani. Sada je u bioskopima širom Srbije, uključujući i naš grad.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top