Jutka postao član SRS, biće na izbornoj listi te stranke

Postavljeno: 21.02.2020

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je večeras u Kruševcu da je Milutin Jeličić Jutka postao član Srpske radikalne stranke te da će biti na izbornoj listi SRS-a na predstojećim izborima

– Milutin Jeličić Jutka se učlanio u Srpsku radikalnu stranku, biće kandidat na izborima, ići će na stranačku listu, biće kandidat za poslanika verovatno, a mogući su i drugi dogovori. Planovi su da osvojimo vlast – rekao je Šešelj večeras u Kruševcu odgovarajući na novinarsko pitanje o ponudi ranije datoj Jeličiću za pristupanje SRS-u.

Na promociji knjige „U Srebrenici nije bilo genocida“, Vojislava Šešelja, večeras održanoj u Beloj sali KCK-a u prvom redu je sedeo Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, kome se pred Opštinskim sudom u Kruševcu sudi za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiravanje nekadašnje saradnice Marije Lukić.

U tom sudu je danas trebalo da bude održano ročište u pomenutom postupku, ali je odloženo jer su Jeličićevi advokati zatražili izuzeće svih sudskih instanci. Zanimljivo je da se Jeličić danas nije pojavio na sudjenju opravdavši izostanak zdravstvenim problemom. 

Povodom osipanja pojedinih okružnih odbora SRS-a, o čemu su mediji pisali, Šešelj je novinarima kazao da to nije istina već da stranka vrši određena kadrovska pomeranja konsolidujući sse pred izbore. 

– One koji su zakazali u radu morali smo da razvlastimo, a sada neki medju njima pokazuju da nemaju morala ni karaktera pa lažu javnost u pogledu razloga za podnošenje ostavki – kazao je on.

Šešelj je pohvalio rad ovdašnjih odbora, gradskog i okružnog, kazavši da su u poslednje vreme dosta napredovali. 

Govoreći o knjizi koju je večeras promovisao Šešelj je rekao da je pri njenom pisanju postupio po svim pravilima naučne metodologije te da nastavlja sa naučno – istraživačkim radom, dok je predsednik gradskog odbora SRS –a Dejan Marinković poručio „puna sala u Kruševcu pokazuje da nema tih fondova za humanitarna prava koji će uspeti da suzbiju slobodarski duh srpskog naroda.“ 

Inače, pomenutu Šešeljevu knjigu, koja je nedavno prvi put promovisana, krikovali su predstavnici dela nevladinog sektora, a čuli su se i zahtevi za ostavku predsednika opštine Stari grad, jer je u njenim prostorijama početkom februara održana promocija te knjige. 

J.B. 

Ostale vesti

back-to-top