Juniorska ragbi reprezentacija Srbije, sa trojicom Kruševljana, obelila obraz u Zagrebu

Postavljeno: 04.05.2022

U Zagrebu je, pod pokroviteljstvom Ragbi Evrope, organizovan kamp reprezentacija za igrače do 18 godina. Pored reprezentacije Srbije učestvovale su selekcije Bugarske i domaćina, Hrvatske. Među 23 igrača srpskog tima bila su trojica Kruševljana, članova ragbi kluba Vukovi i uspešno su branili boje našeg nacionalnog tima. To su Aleksa Jovanović, Veljko Mitić i Nemanja Lazić.

Sa njima je put Zagreba krenuo i njihov trener u Kruševcu, a ovog puta kao član stručnog štaba srpske reprezentacije, Bogdan Mihajlović.

Svi redom govore da su dočekani na najbolji mogući način, a ovo je bila prilika za naše momke da se susretnu sa ostalim igračima i vršnjacima i da razmene iskustva sa njima. Takođe su imali priliku da rade sa trenerima drugih nacionalnih selekcija kao i sa edukatorima iz svetskog ragbija.

Prva dva dana nakon dolaska u Zagreb bila su rezervisana za treninge i sticanje novih iskustava, a završnog dana su odigrane dve utakmice.

U prvom meču reprezentacija Srbije je savlada Bugarsku sa 24: 0. Naši momci su odigrali, ističu, ceo meč i bili veoma zapaženi na terenu. U drugom susretu protiv Hrvatske bilo je dosta neizvesnije, pa je tako srpski tim morao da uloži više truda da bi pobedio. Neizvesnost je trajala do poslednjih sekundi meča, a Srbija je pobedila 7:5 i tako uspešno završila kao neporažena na ovom turniru.

Kruševljani su pokazali odličan ragbi i nagovestili da se na njih u budućnosti može računati. Trojica mladića iz grada pod Bagdalom već 8. maja će igrati protiv Bugarske u Petrovcu na Mlavi. Važno je, inače, istaći da su Nemanja Lazić i Aleksa Jovanović postigli esejom izuzetno važne pogotke u susretima sa Hrvatskom, odnosno Bugarskom. Esej je, inače, najvredniji način poentiranja u ragbiju. Očigledno je da mladići iz Lazarevog grada u treneru Bogdanu Mihajloviću imaju dobrog učitelja u ovom sportu.

Lj. Marković

Foto: Bogdan Mihajlović

Ostale vesti

back-to-top