Ragbista Nemanja Lazić na spisku reprezentativaca

Postavljeno: 03.11.2020

Iako je tek u šesnaestoj godini i drugom razredu kruševacke Gimnazije, rođeni golgeter Ragbi kluba Kruševac, na dobrom je putu da kruniše višegodišnji talenat dresom u Kadetskoj reprezentaciji Srbije. Lično smatra da je tu mesto i njegovim saigračima Aleksi Jovanoviću i Pavlu Markoniću

Počeo sam u petom razredu. Jedno vreme sam se povukao, pa sam se vratio  ragbiju. Na nedavnom turniru Ragbi saveza Srbije u Kruševcu, dokazao sam da umem dosta dobro da poentiram. Moja želja je da uđem u što više tajni ove igre i jednog dana zaigram u našem najboljem državnom timu – otkriva Nemanja koji trenutno tajne igre otkriva pod trenerskim okom Slaviše Milenkovića.

Momak iz Lazarevog grada najveću pažnju ipak pridaje školi. Ragbi je odmah iza knjige.

–  U pravilnoj podeli vremena za aktivnosti sve se može. Prioriteti su važni u životu, a za mene su to škola i ragbi – poručuje.

Mnogi smatraju da je ovo prljava sportska igra, a ja vam kažem da to nije istina. Postoje i mnogo grublji sportovi u nas od ragbija – tvrdi Nemanja.

U igri Nemanje Lazića nema nikakvih tajni. Igrač uvek mora da bude spreman za sva iskušenja. A u Nemanjinom slučaju, trenutno najveće iskušenje je da na najbolji način iskoristi poziv za Kadetsku reprezentaciju Srbije.

Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top