Još uvek neizvesno kada će radovi u Kosovskoj biti završeni

Postavljeno: 22.11.2022

U Vodovodu kažu da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, kompletna mreža biti završena u narednih desetak dana. S obzirom na to da nakon toga sledi postavljanje trotoara i ivičnjaka, te presvlačenje asfalta, ne može se precizirati kada će Kosovska ulica ponovo biti u funkciji.

Prema rečima Vladimira Milosavljevića, direktora Vodovoda, rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, te izgradnja atmosferske kanalizacije, urađena je u dužini od oko 600 metara.

 Vodovod je zaista imao puno posla u Kosovskoj. Ostalo nam je još nekih 40-tak metara mreže da uradimo i, ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili, nadamo se da će kompletan posao biti završen početkom decembra – rekao je Milosavljević.

Miloš Jović, direktor Javnog preduzeća za urbanizam i projektovanje, kaže da bi Kosovska ulica trebalo da bude završena do kraja ove godine.

 Kompletna toplovodna mreža završena je polovinom avgusta, čeka se da i Vodovod završi sa radovima, nakon čega sledi rekonstrukcija saobraćajnice za koju je potrebno do dve nedelje – rekao je on, dodajući da prvobitno predviđen rok za završetak radova probijen, zbog vremenskih uslova i opsežnih radova.

Stanovnici Kosovske ulice navode da ih najviše ljuti to što im je na početku rečeno da će do kraja septembra sve biti gotovo.

 Sada se plašimo se da ćemo i novu godinu dočekati u ovom blatu. Mašine i rupe na sve strane, autom ne možemo da priđemo, ne može normalno da se hoda, a kad padne kiša, blato do kolena. Obujem gumene čizme kad krenem od kuće, posle ih stavim u kesu, preobujem se i idem na posao. Kao u 19. veku da živimo – kaže stanarka ove ulice.

Podsećamo, rekonstrukcija Kosovske ulice počela je početkom jula, a prema prvobitnom planu, radovi je trebalo da budu završeni u naredna tri meseca. U međuvremenu, nadležni su u više navrata najavljivali završetak radova i pre predviđenog roka jer, kako su tada navodili, „sve ide dinamikom bržom od predviđene“. Desilo se, međutim, potpuno suprotno…

D.P.

Ostale vesti

back-to-top