Jedanaest medalja za sportski klub Palestra iz Kruševca

Postavljeno: 13.06.2022

Sportski klub Palestra iz Kruševca osvojio je jedanaest medalja na 16. Nacionalnim igrama Specijalne Olimpijade Srbije. Na takmičenju je učestvovalo 14 gradova, a naš je predstavljalo 16 sportista u pratnji četiri trenera. Dve zlatne, sedam srebrnih i dve bronzane medalje osvojene su na disciplinama u muškoj i ženskoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu

Takmičenje je održano u Kragujevcu u periodu od 9. do 12. juna, a učestvovali su gradovi u kojima postoje i rade sportski klubovi dece i omladine sa posebnim potrebama. Kako navode iz kluba Palestra, svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja, te su ponosni na svoje sportiste i osvojene medalje. Nakon kratke letnje pauze, u planu su nova takmičenja.

Naših 16 sugrađana takmičilo se u ženskoj i muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu. Tim su činili: Goran Marić, Bojan Đorđević, Lazar Vićić, Marko Didić, Danijel Đokić, Darko Stoiljković, Miloš Đokić, David Marković, Nađa Gavrilović, Teodora Mirković, Dunja Miletić, Anđela Egerić, Marija i Marta Marković i Ivana i Sanja Živković, a predvodili su ih treneri Marga Kapamadžija, Mirela Milojević, Mališa Vasiljević i Goran Milovanović.

Ženski tim inkluzivne košarke osvojio je prvo mesto, dok je muški tim zauzeo drugo. Na stonoteniskom takmičenju, drugo mesto pripalo je Sanji Živković i Goranu Mariću, a treće Marku Didiću.

U trčanju na 100m, za prvu nagradu izborio se Bojan Đorđević, dok je drugo mesto u istoj disciplini pripalo Mariji Marković. Drugu poziciju zauzeli su Ivana Živković u bacanju kugle i Miloš Đokić za skok u dalj. Bojan Đorđević osvojio je treće mesto u bacanju kugle.

Inkluzivno ekipno boćanje osvojilo je drugo mesto na 16. Nacionalnim igrama Specijalne Olimpijade Srbije.

Na ceremoniji otvaranja, sportistima se obratio gradski većnik i nacionalni direktor Specijalne Olimpijade Srbije Aleksandar Stanojević, kome je sportista kluba Palestre Danijel Đokić uručio na poklon majicu Specijalne Olimpijade Srbije.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top