Izmešta se magistralni cevovod, Ćićevac bez vode, obezbeđene cisterne (VIDEO)

Postavljeno: 30.07.2021

U okviru izgradnje Moravskog koridora danas i sutra (30. i 31. jul) radi se izmeštanje magistralnog cevovoda Kruševac – Ćićevac, na potezu Maskare – Bošnjane, zbog čega je tokom ova dva dana Ćićevac isključen sa sistema Ćelije. Za meštane koji se vodom snabdevaju sa tog sistema obezbeđene su cisterne

– Danas se menja stari poliesterski cevovod i prelaz ispod budućeg autoputa novim polietilenskim, u dužini od 50 metara. Sutra je prevezivanje novoizgrađenog magistralnog cevovoda dugog dva kilometra, sa starog armiranog betonskog cevovoda, koji se isključuje iz upotrebe – kazao je novinarima direktor Vodovoda Kruševac Vladimir Milosavljević.

Radove izvodi konzorciju „Behtel – Enka“ sa podizvođačima,vredni su 156 miliona dinara, a finasiraju se preko „Koridora Srbije“.

Milosavljević je podsetio da je početkom godine rađeno izmeštanje dela magistralnog cevovoda za prekomoravska sela, što je jedna od šest tačaka ukrštanja komunalne infrastukture sa trasom budućeg autoputa.

Predsednica Opštine Ćićevac Mirjana Krkić kazala je da su izmeštanje starog magistralnog vodovoda i zamena cevi značajni za meštane te da je, u saradnji sa kruševačkim Vodovodom, organizovano da se meštani vodom tokom ova dva dana snadevaju preko cisterni.

– Osam cisterni je već postavljeno na punktovima o kojima smo stanovništvo ranije obavestili. Samo naseljeno mesto Ćićevac ima 17 javnih česmi na kojima je voda potpuno ispravna za piće, što nam u ovom trenutku olakšava situaciju – kazala je predsednica Opštine Ćićevac Mirjana Krkić.

Stacionarne cisterne su, prema informaciji kruševačkog Vodovoda, postavljene na sledećim lokacijama:
– Pojate – centar, kod Doma,
– Ćićevac – kod impregnacije,
– Gornja Lučina – kod Doma,
– Donja Lučina – kod kafane „Slavica“,
– Stalać – kod železničke stanice,
– Stalać – kod Mesne zajednice,
– Grad Stalać – kod Doma,
– Mrzenica – kod osnovne škole.

Pokretna cisterna sa pijaćom vodom biće locirana u centru Ćićevca, na trgu.

VIDEO:  https://youtu.be/PKGjBNm3daU

Ostale vesti

back-to-top