Nove toplovodne cevi u dužini od 400 metara

Postavljeno: 30.07.2021

Radovi na distributivnom magistralnom toplovodu u delu od Miličine do Strahinjićeve ulice, kroz Lazarev grad, završeni su danas. Zamenom starih i dotrajalih cevi novim, u dužini od oko 400 metara, poboljšaće se kvalitet grejanja u delu grada koji se toplotnom energijom snabdeva sa ovog distributivnog kraka

Stare i dotrajale toplovodne cevi u ovom delu grada zamenjene su nakon punih 40 godina, što je uticati na poboljšanje kvaliteta grejanja u naselju Ujednjene nacije, te ulicima Damjana Maksića, Cara Lazara, Slikara Milovanovića i Balšićevoj.

Za ovu investiciju Gradska toplana izdvojila je preko 7,2 miliona dinara, a rekonstrukcijom je obuhvaćena trasa od postojeće toplovodne komore na raskrsnici ulica Stevana Visokog i Miličine, do toplovodne komore u krugu Arheološkog parka, u neposrednoj blizini Strahinjićeve ulice.

Sa radovima na sanaciji i rekonstrukciji toplovodne mreže i priključnih toplovoda i pripremama za predstojeću grejnu sezonu nastaviće se i u narednom periodu, a već 3.avgusta radovi kreću u ulici Ostrva Vida.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top