Izložbom radova potvrdili da mogu da doprinesu zajednici

Postavljeno: 04.12.2022

Radovi nastali  na radionicama u okviru projekta “Svi smo različiti, ali jednako važni“, prikazani su na izložbi, organizovanoj povodom Svetskog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra.

Reč je o izložbi koju su pripredili Udruženje za pomoć i unapređenje položaja dece i mladih sa smetnjama u razvoju “Osmeh na dlanu“ i  Udruženje za pomoć osobama sa autizmom.

Deca i mladi su, najpre, u okviru pomenutog projekta, kroz više radionica pripremili različite rukotvorine.

Na izložbi je bilo  magneta različitih oblika sa fotografijama znamenitosti grada, ukrašenih drvenih predmeta, medenjaka, deo novogodišnjih ukrasa. Izloženi su i ukrasi od tekstila, u koje je uloženo puno truda i ljubavi, a svako je radio prema svojim mogućnostima. Cilj je bio, navode organizatori, da svako od učesnika pokaže da može da bude koristani član lokalne zajednice.

Projekat je sproveden u okviru Konkursa za implementaciju Lokalnog akcionog plana za  mlade te uz podršku ovdašnje Kancelarije za mlade Kruševac. Finansirao ga je Grad Kruševac.

Ova izložba radova, je bila završna projektna aktivnost, projekta “Svi smo različiti, ali jednako važni“, kako bi pokazali da uz pruženu šansu i podršku, naši članovi mogu mnogo postići i biti srećni u svom okruženju – podsećaju iz Udruženja „Osmeh na dlanu”.

Izložbu su posetili Ivan Parezanović, pomoćnik gradonačelnice, koji je razgovarao sa roditeljima i članovima Udruženja o uslovima i radu Udruženja i podršci Grada Kruševca kao i Vanja Rakić, predstavnik Kancelarije za mlade Kruševac.

J.B.

Ostale vesti

back-to-top