Izložba skulptura Vladimira Antića u Muzeju  

Postavljeno: 01.11.2022

Izložba skulptura Vladimira Antića (Kosovska Mitrovica, 1992) biće otvorena danas (1. novembar) u 18 časova, u Svečanoj dvorani kruševačko Muzeja. Autor, koji je učestvovao na brojnim izložbama i likovnim kolonijama, serijom skulptura „Nove tendencije – ritam forme” predstaviće se i ovdašnjoj publici.

Umetnik, istraživanjem forme, materijala i tehnike, uspostavlja jedan naročit izraz, koji se talasa između organskog i neorganskog. Odabirom oblika i linija, blagim geometrijskim formama te finom obradom površina, on sugeriše vitalnost i dinamiku unutar same skulpture.

Prirodnim svojstvima koje nosi, čvrstinom i snagom koja stoji iza završene obrade, kamen predstavlja najbolje sredstvo kojim umetnik izražava sopstveno traganje za čistom formom.

 Otkrivanje materijala u suprotnostima koje skulptura nosi, istraživanje prostora unutar i oko, promišljanje prirodnih formi u asocijativnim simbolima i njihovo pretvaranje u apstraktne oblike, postavljeni su kontrasti koji upućuju na seriju skulptura „Nove tendencije – ritam forme”.

J.A.

Ostale vesti

back-to-top