Iz Beograda stigla pomoć za Kruševac

Postavljeno: 06.05.2020

U humanitarnoj akciji koju je polovinom aprila pokrenulo Udruženje Kruševljana u Beogradu, a kako bi u ovim teškim vremenima pomoglo svom gradu, prikupljeno je 256.000 dinara. Novac će biti usmeren na neku od gradskih medicinskih ustanova kojoj je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija

Ugovor o donaciji danas su potpisali predsednik upravnog odbora Udruženja , Jugoslav Cvetković i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, a novac koji  je uplaćen na namenski račun Grada za prikupljanje sredstva u borbi protiv virusa KOVID 19, biće preusmeren na gradsku medicinsku ustanovu kojoj je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

U Udruženju  kažu da su se pored Kruševljana koji žive u Beogradu, akciji odazvali i  ljudi iz drugih gradova koje za naš grad vezuju lepe uspomene. 

Od srca se zahvaljujemo svim članovima Udruženja, našim prijateljima i prijateljima našeg grada. Iako nas je život odveo u neke druge gradove i krajeve, i dalje smo u mislima uz Kruševljane, naše uspomene svakodnevno navraćaju u Kruševac, a mašta nas svakodnevno vodi u šetnju od Pozorišta do Bagdale. Kada je pandemija pokazala svoje opako lice, iz nas je progovorila ljubav prema rodnom gradu i želja da pomognemo koliko možemo – navode u tom Udruženju.

Udruženje Kruševljana u Beogradu  je ovu humanitarnu akciju pokrenulo nakon brojnih poziva svojih članova ali i ostalih dobrih ljudi, koji su poželeli da u ovim teškim trenucima, dok traje borba protiv KOVID 19,  pomognu našem gradu. Odlukom Upravnog odbora Udruženja , akcija je pokrenuta polovinom aprila ove godine.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top