Đurđevdan odbojkaša Aleksandra Mitrovića u Francuskoj

Postavljeno: 06.05.2020

Bivši odbojkaš Kruševac-puta, beogradskog Partizana, Internacionalac u Italiji i drugim klubovima u belom svetu, današnji Đurđevdan proslaviće u Francuskoj, gde trenutno igra. Proslaviće ga, kaže, tradicionalno, onako kao što bi ga slavio da je kod kuće u rodnom Kruševcu.

– Pošto je danas Đurđevdan, bilo bi lepo da budem sa svojim zemljacima, ali nadoknadićemo sve to mi u Francuskoj, gde sada igram i živim. Naravno, onako kako može i mora u ovakvim uslovima života – rekao nam je Aleksandar. 

– Znate, čovek može da ode bilo kuda od svoje kuće zarad posla – sportske karijere, ali ono srpsko, đurđevdansko, uvek nosim sa sobom. Pozdravljam sve Srbe ma gde bili i uveravam svoje sunarodnike da ih nikada neću zaboraviti, makar igrao odbojku i na kraj sveta, a ne u Francuskoj, gde mi je izuzetno lepo – poručio je Aleksandar Mitrovic specijalno čitaocima portala krusevacgrad.rs.

Aleksandar Mitrović rodjen je 24. septembra 1982. godine u Lazarevom gradu. Visok je 1,93, težak 93 kilograma, a njegova odbojkaška karijera neprestano ide uzlaznom putanjom.

– U mom Kruševcu sve je bilo u najboljem redu, u Partizanu još bolje, a sve posle toga kao od šale. Toliko o odbojci – prokomentarisao je Aleksandar svoj profesionalni angažman. Danas je, smatra, ipak važnija tema – Đurđevdan.

 Lj.Marković

Ostale vesti

back-to-top