Ispred Maksija zadavljen pas

Postavljeno: 18.07.2020

Ekipa kruševacgrada danas je na platou ispred Maksija u naselju „Ujedinjene nacije“ naišla na telo psa koji je po svemu sudeći zadavljen. Članovi naše redakcije su odmah pozvali ekipu Zoohigijenske službe i, zajedno sa nekolicinom zaposlenih u obližnjim radnjama, insistirali da policija pregleda sigurnosne kamere i utvrdi ko su zlostavljači uginule životinje

Beživotno telo psa ležalo je pored zida prodajnog objekta, uz očigledne tragove davljenja. Niko nije video kada se to dogodilo i ko je vinovnik ovog užasnog dela, ali vidno uzmenirene radnice okolnih lokala tvrde da je nekolicina maloletnih dečaka prethodnog dana istog psića maltretirala. 

Zaposleni u zoohigijenskoj službi su na poziv građana odmah došli i uklonili leš nesrećne životinje.

Da li je zlostavljanje životinja poslednjih meseci pojačano pitali smo Lelu Bucek, predsednicu Organizacije za zaštitu životinja Kruševac „Orpak“.

U poslednje vreme imali smo više prijava i to baš iz naselja „Ujedinjene nacije“, da neki ljudi bukvalno vuku ulicom pse, zavezane kaiševima, kanapima pa čak i kablovima za struju. U istom naselju bilo je prijava i za trovanje životinja. „Orpak“ će sigurno od tužilaštva insistirati da se u konkretnom slučaju provere video zapisi sa sigurnosnih kamera u okolini, a  podnećemo i prijavu protiv NN lica – kazala je  Lela Bucek.

Za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine. Novčane kazne kreću se u rasponu od 1.200 do milion dinara.

D.P.

Ostale vesti

back-to-top