I Gradski štab za vanredne situacije objavio odluku o skraćenju radnog vremena

Postavljeno: 26.02.2021

U subotu i nedelju (27. i 28. februara), trgovinske i druge neprehrambene radnje i prodajna mesta, restorani, kafići, barovi, klubovi, noćni klubovi, tržni centri, pijace, bioskopi, muzeji, galerije, kladionice, igraonice, fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju mogu raditi od 6 do 14 sati, precizira se u odluci gradskog Štaba za vanredne situacije u Kruševcu

Radno vreme u objektima u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo prehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta) i pružaju zanatske i druge usluge u neposrednim i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom, kao što su kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote, ograničava se na period od 6 do 20 sati.

Od ovog ograničenja izuzimaju se apoteke (ukuljučujući i veterinarske i poljoprivredne), izuzev onih u trgovinskim centrima, benzinske pumpe ali samo za prodaju goriva, trgovinski, ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, te ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge, veterinarske ordinacije i laboratorije, odnosno druge zdravstvene ustanove u privatnoj i javnoj svojini.

U odluci koju je gradski Štab za vanredne situacije doneo na vanrednoj telefonskoj sednici napominje se i da se nastavlja primena i svih ostalih mera definisana Uderbom o sprečavanju i suzbijanju kovida 19.

N.B.

Ostale vesti

back-to-top