GŽRK Napredak 12 u Kruševcu bije bitku u završnici Kupa Srbije

Postavljeno: 31.01.2023

Vicešampion Super B lige sutra u 20 sati u Kruševcu bije bitku u osmini finala Kupa Srbije. U goste dolazi trećeplasirani tim Arkus lige, Vojvodina iz Novog Sada.

Ni malo lak posao za domaćina. Reč je o trećeplasiranom timu u najelitnijem društvu sa sedam pobeda, četiri poraza i 14 bodova u konkurenciji 11 ekipa. Impozantan je broj datih i primljenih golova Novosađanki u dosadašnjem delu šampionata. Postigle su 287, a primile 278 golova, u plusu su 9 pogodaka. Upravo u ovoj činjenici valjalo bi da Napredak 12 traži šansu za trijumf.

Na drugoj strani ,Napredak 12“ je vicešampion Super B lige sa 15 bodova, iza beogradske Crvene zvezde, koja je dobila svih devet do sada odigranih mečeva i sa 18 bodova osvojila je titulu jesenjeg prvaka države. Uz ovo, Beograđanke su postigle 326, primile 244 golova i za sada su u plusu 82 pogotka.

Tim iz Lazarevog grada, na drugoj poziciji, dobio je sedam susreta i doživeo jedan poraz od Crvene zvezde u Brogradu.  Kruševljanke su postigle 280, a rivali su njihovu mrežu zatresli 246 puta te je Napredak 12 u plusu 34 golova.

– Pružićemo maksimum i nadamo se da će viza za finiš Kupa Srbije biti u našim rukama – ističe trener Igor Rakić.

Optimisti su i direktorka Ljiljana Maksić i predsednik kluba Igor Šljivić.

Računamo na dobru igru našeg sastava i da neće propustiti ukazanu priliku za pobedu na svom terenu – kaže direktorka Ljiljana Maksić.

I predsednik Igor Šljivić ne sumnja u uspeh svog tima.

Ovakvu šansu ova generacija rukometašica neće propustiti – uverava Igor Šljivić.

Lj. Marković

Ostale vesti

back-to-top