Grad donirao kamion Prvoj tehničkoj školi

Postavljeno: 15.05.2021

Novi kamion marke DAF LF 230 FA kapaciteta 12 tona, za koji je finansijska sredstva izdvojio grad Kruševac, poklonjen je danas Prvoj tehničkoj školi u Kruševcu. Ova srednjoškolska obrazovna ustanova već 30 godina školuje učenike za zanimanje – vozač motornih vozila i do sada nije imala sopstveni kamion za izvođenje nastave, već je vozilo uzimala u zakup

Vrednost novog teretnog motornog vozila je oko 8,3 miliona dinara. Poseduje najsavremeniju opremu i ispunjava sve propisane standarde za obuku profesionalnih vozača, a grad je, kako je uručujući donaciju saopštila gradonačelnica Kruševca, Jasmina Palurović, ovim potezom ostvario dva cilja: povećanje nivoa bezbednosti u saobraćaju i perspektivno – unapređenje privrednog razvoja.

Gradonačelnica je podsetila da je vozač motornih vozila deficitarno zanimanje u Srbiji, te da ulaganje u opremu i edukaciju, a time i bolje obrazovanje, predstavlja i motivaciju za izbor ove profesije i ostanak u rodnoj zemlji i gradu.

Direktor Prve tehničke škole Bratislav Pešić, zahvalio se na donaciji Gradonačelnici i Savetu za bezbednost saobraćaja, istakavši da se ulaganjem u opremu znatno podiže i kvalitet obrazovanja.

Prva tehnička škola inače, upisuje tri odeljenja, od kojih je jedno – edukacija za vozače motornih vozila, C kategorije. Grad Kruševac je do sada obezbedio tri putnička vozila za potrebe obuke đaka u ovoj školi.

Izvor i foto: krusevac.ls.gov.rs

Ostale vesti

back-to-top