GO SSP: Potpuna kontrola biračkog procesa od strane vladajuće partije

Postavljeno: 05.04.2022

Sumirajući utiske sa izbora održanih u nedelju 03. aprila, Ivan Mandić, član Predsedništa Stranke slobode i pravde čestitao je pobedu naprednjacima, uz komentar da se ona može tumačiti na više načina, te da je reč o potpunoj kontroli biračkog procesa od strane vladajuće partije

-Oni su izgradili sistem malverzacija i uspeli su da veliki broj svojih ljudi, aktivista javnog i državnog sektora stave u službu stranke kako bi odneli pobedu na ovim izborima – izjavio je on.

Mandić navodi da su Stranka slobode i pravde kao i Ujedinjeni za pobedu Kruševca svesni svih dešavanja i radnji koje je Srpska napredna stranka  preduzimala na dan izbora.

Čestitke je uputio i predsedničkom kandidatu Zdravku Ponošu, te svim Kruševljanima koji su u nedelju izašli na glasanje.

-Želimo da se zahvalimo svim Kruševljanima (7.495), koji su dali poverenje našoj koalicionoj listi u Kruševcu i gospodinu Zdravku Ponošu – rekao je Mandić.

On je pozvao sve sugrađane da se priključe izborima na lokalu 2024. godine.

-Posle 10 godina konačno smo vratili opoziciju na noge. Napravili smo dobre temelje i uvertiru da 2024. godine na izborima u gradu pobedimo Srpsku naprednu stranku – dodao je on.

Osvrnuo se i na privođenje dvojice opozicionih aktivista, Nikole Lakićevića i Dimitrija Petkovića, na dan izbora, koji su, po njegovim rečima, pokušali da spreče izbornu krađu, te najavio krivičnu prijavu protiv određenih aktivista vladajuće stranke.

-Policijski službenici su ih priveli bez objašnjenja. Dimitrije je bio u službenom automobilu, dok su dvojica policajaca ušla u privatni automobil Nikole Lakićevića, u kom sam bio i ja i vozili se sa nama do SUP-a naredbodavno, bez obrazloženja. Podnećemo prijave za nepravilno postupanje i znamo o kojim službenicima je reč. Držali su ih tri sata i nisu dvozvolili advokatici koja je imala punomoćje, da uđe- dodao je on.

U svoje i ime Stranke slobode i pravde, Mandić je uputio izvinjenje aktivistkinjama Srpske napredne stranke zbog, kako je kazao, neprijatnosti prilikom otkrivanja njihovih zloupotreba izbornog procesa.

Izvinjavamo se zbog stanja šoka koji smo im priredili, ali ih time ne amnestiramo zbog procesa u kome su učestvovale- poručio je Mandić.

S.M.

Ostale vesti

back-to-top