GO Ruske stranke – protiv rata ali i protiv „nacistickih težnji aktuelne vlasti Ukrajine“

Postavljeno: 08.03.2022

-Kao narod koji je slobodu plaćao krvlju, pozivamo bratski narod Ukrajine da skine izdajničko rukovodstvo koje ih tera u propast, preuzme subbinu u svoje ruke, da potpišu mir sa Rusijom i naprave istorisko pomirenje velikih slovenskih naroda- navodi se u saopštenju koje je medijima uputio Anđelko Ugrinović, predsednik Gradskog odbora Ruske stranke

U saopštenju se navodi da je Ruska stranka protiv rata ali i protiv „nacistickih težnji aktuelne vlasti Ukrajine“.

-Trenutna vlast Ukrajine dovedena je u zabludu od strane anglosaksonskih mentora da se ponašaju neprijateljski prema bratskoj Rusiji, obećavajući im blagostanje u državi, bezrezervnu podršku u svemu, čak i u odbrani Ukrajinske suverenosti koju niko nije dovodio u pitanje, dok nije krenulo nacističko divljanje i agresija prema ruskoj manjini u Ukrajini– kaže se u saopštenju.

Ugrinović navodi i da je rusko rukovodstvo stalnim upozorenjima pa i molbama sačuvalo mir 2014. godine kada je buknuo rat u Donbas regiji, i tvrdi da danas imamo nametnut rat Rusiji i Ukrajini.

-Kao narod koji je slobodu plaćao krvlju, pozivamo bratski narod Ukrajine da skine izdajnicko rukovodsvo koje ih tera u propast, da preuzme subinu u svoje ruke, da potpišu mir sa Rusijom i naprave istorisko pomirenje velikih slovenskih naroda- navodi se u saopštenju GO Ruske stranke.

Ruska stranka apeluje da se nikakve sankcije ili bilo kakve druge neprijateljske radnje ne preduzimaju protivu Rusije. Takodje apeluju se uputi humanitarna pomoć ukrajinskom narodu, prime izbeglice, te na prijateljski odnos sa napaćenim narodom.

-U ovoj situaciji Srbija treba da deluje i da se nametne kao glavni faktor mira između Rusije i Ukrajine. Apelujemo i na staloženost našeg rukovodstva, bez paničnih reakcija- navodi se u saopštenju koje potpisuje Anđelko Ugrinović, predsednik GO Ruske stranke.

D.P.

 

 

Ostale vesti

back-to-top