Elektronska prijava dece za upis u vrtić

Postavljeno: 20.03.2021

Građani Kruševca će svoju decu za upis u vrtić moći da prijave elektronskim putem, preko sajta eVrtić. Prijava je besplatna i počinje 29.marta. U Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“ kažu da se na redovni prijem ne čeka u slučaju kada su roditelji prinuđeni da svoje dete pošalju u vrtić

Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove, pa roditelj ili drugi zakonski zastupnik više ne mora da odlazi na razne šaltere, već prijavu može da obavi elektronski, na Portalu eUprava.

Elektronsko podnošenje prijave vrši se jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju.

Vesna Živković, direktorka PU “Nata Veljković”, pozvala je roditelje da svoju decu prijave elektronskim putem i naglasila da se ova ustanova uvek trudi da izađe roditeljima u susret.

– Nama svakodnevno pristižu molbe i trudimo se da izađemo u susret svakom roditelju, pogotovo u slučajevima gde oba roditelja rade. Kada je roditeljima hitno trudimo se da detetu obezbedimo mesto u vrtiću, ne čekamo redovan prijem. Ako to nije željeni vrtić, dete ga pohađa dok se ne ukaže mesto u željenom vrtiću – kaže ona.

Informacije o elektronskoj prijavi u vrtić mogu se dobiti i putem mejla [email protected] i sajta http://www.nataveljkovic.edu.rs

M.S.

Ostale vesti

back-to-top